hirdetés
hirdetés

200 000 000 Forint a Magyar Kerékpáros Szövetség fejlesztési céljaira

Az idei 32. Magyar Közlönyben olvasható, hogy a kormány egyetért a Magyar Kerékpáros Szövetség fejlesztési céljainak támogatásával, ezért 2018-ban 200 millió Forintot biztosít ezek megvalósítására.

hirdetés

A Kormány által biztosított 200 millió Ft támogatás jelentőségének szemléltetéséhez fontos elmondani, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség éves szinten nagyjából 180-190 millió Ft-ból gazdálkodik, ebből 160-170 millió Ft eddig is állami támogatás volt, a többi pedig saját bevétel. A most megítélt 200 millió Ft nem épül be az MKSZ éves támogatási bázisába, hanem egy egyszeri hozzájárulás az állam részéről a kerékpársport hosszú távú fejlesztési céljainak megvalósításához" - mondta el a turizmusonline.hu-nak dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség Elnöke.

fotó: 123rf

Az MKSZ  a támogatást nem fordíthatja a napi működésre, hanem csak a szövetség sportágfejlesztési stratégiájában meghatározott célokra. A Szövetség négy területen tervez beavatkozásokat, hogy a magyar kerékpársport felzárkózzon a világ élvonalához:
1. Meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy versenyzőink minél jobb színvonalú hazai versenyeken és minél több külföldi versenyen szerepelhessenek, a nemzetközi mezőnyben mérethessék meg magukat.
2. Bővíteni és fejleszteni kell a sportág humán kapacitásait: az edzőképzést és a sportszakember-képzést egyaránt.
3. Szintén fejlesztendő a sportág menedzsmentje, irányítási gyakorlata és kommunikációja.
4. Sok a teendő az infrastruktúra, a pályák építése, színvonaluk javítása területén is.
 
A rendelkezésre bocsátott 200 millió Ft az első három terület fejlesztési programjaihoz biztosít pénzügyi fedezetet, az infrastruktúra fejlesztéseket eddig is külön alapból támogatta a Kormány. 

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai