A fenntarthatóság érdekében újrahasznosított papírra...

...nyomtattuk a Pont Itt most megjelent számát!

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Nemcsak ebben egyedülálló magazinunk a hazai turisztikai lappiacon, hanem tartalma is igazi unikum. Mivel ez a lapszám is tematikus, azaz egyetlen fontos területet ölel fel: ez a fenntarthatóság. Minden, ami öko, bio és zöldtudatos, azaz bolygónk és földünk lakóinak védelmében a Horeca-területen és a turizmus szegmensben e témában tudható.

Olvashatnak benne egy különleges spanyol szálláshelyről, amely szinte beleolvad a körülötte lévő természetbe, akárcsak egy különleges karintiai hotelről, amelyet a fenntartható üdülés elve alapján hoztak létre. Bemutatjuk a világ legjobb környezettudatos szálláshelyeit, és a hazai legszebb ökohotelek listája is megismerhető.

Szó van még élő zöldfalakról négy falon belül, arról, hogy vajon a jövőben vegák vagy műhús evők leszünk, milyen mértékben borítja műanyagszemét a földet, vízeinket, és vajon mit tesz hozzá a környezetszennyezéshez egy-egy, a fejünk felett elhúzó repülő? Egy vendéglátós vajon tehet-e azért, hogy javuljon a hulladékhelyzet, a szelektelás, a felelős szemlélet tényleg megoldás, és egyáltalán: ez mit jelent pontosan?

Mindezen kívül folytatjuk nagysikerű sorozatunkat, amelyben mindig bemutatunk egy-egy olyan küldőországot, ahonnét sokan érkeznek hozzánk, Magyarországra. A német, az indiai beutas piac után most egy szintén dobogós ország lakóit ismerhetjük meg alaposan, idegenforgalmi szempontból: cseh szomszédainkat.

Álomszép címlappal, újrahasznosított papírra nyomtatva itt tehát a Pont Itt legfrisebb száma A legkisebb lábnyom címmel, megrendelhető a kiadóban.


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.