hirdetés
hirdetés

A Kormány elkötelezett az  Erzsébet-program mellett, ezért...

A pénteki Magyar Közlönyből derül ki, hogy mintegy 26 milliárdot szán a a Zánkai Erzsébet-tábor és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor fejlesztésére 2019-ig.

hirdetés

Az Erzsébet Táborok infrastrukturális fejlesztéséről szól a 1123/2017. számú kormányhatározat. Ennek értelmében a Zánkai és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor fejlesztéséhez szükséges beruházásokra az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány mint a táborhelyek vagyonkezelője három részletben kap 26 milliárd forintot. 2017-ben 1, jövőre 8,55, 2019-ben 16,45 millárd forint többletforrást kap az alapítvány az NGM-től és az EMMI-től Köznevelési feladatok illetve az Erzsébet gyermek- és ifjúsági táborok támogatása előirányzatok javára.

Az Erzsébet Alapítvány, amelynek alapítója a Szeged–Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója, tavaly kapta meg a nagy értékű ingatlanok vagyonkezelői jogát - emlékeztet a Délmagyar.huAz ingatlanegyüttes becsült forgalmi értéke a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő és az Alapítvány között kötött megállapodás szerint összesen 17,5 milliárd forint. A szerződés értelmében az ingatlanok a következő tizenöt évben csak a jelenlegi funkciójukban hasznosíthatók.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai