Íme a Dining Guide győztes éttermei

A Michelin-csillagos Onyx és Costes, valamint a delente zárva tartó ZONA a győztes a Dining Guide szerint.

TOP 100 Étteremkalauz néven nyomtatott formában megjelent az online gasztroportál idei katalógusa, amely szerint hazánk három legjobb étterme sorrendben az Onyx, a Costes és az éppen a napokban minden délben bezárni kényszerült ZONA.

A kiadvány street food melléklettel is kiegészült, valamint az is kiderül, melyik legjobb kínai étterem a fővárosban, hol van jó görög gyros vagy vietnami pho leves.

Vajda Péter főszerkesztő szerint ez a lista abban más a sok hasonló kiadványtól, hogy a vizsgált éttermeket számos alkalommal látogatták, vagyis több tapasztalat összegzéseként értékeltek. Szerinte amíg más kiadványok általában egyszeri étkezések konkrét tételeit elemzik, ez a lista az adott hely stílusát, gasztronómiai profilját pontozza.

A kalauzban egyébként döntő többségben vannak a fővárosi helyek, és míg a könyv első részében a pontszámok alapján listáztak, addig a kiadvány hátsó fertályában, a vidéki éttermek felsorolásánál kaotikus összevisszaság uralkodik: sem ábécé sorrend, sem pontszám alapján nem lehet megtalálni a kérdéses éttermeket, teljes rejtély, ott milyen elképzelés alapján alakították ki a közölt sorrendet. A tesztelők szerinti legjobb 100 éttermet, valamint további 850 éttermet tartalmaz a kiadvány, és a főszerkesztő elmondása szerint hat-hét tesztelő egész évben folyamatosan járja a helyeket, szempontjaik közel azonosak, és az ő megállapításaik alapján születik a TOP 100-as lista.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.