Az ötvenárnyalatú barna

20 millió év sok egy ember életében. Egy szigetében csupán röpke pillanat. Fuerteventura, avagy az erős szelek szigete ennyi idős. Kedvelik a turisták, de a magyar piacon még van, hova fejlődnie. Ezen dolgozik egyebek mellett a Neckermann. Az utazásszervező ezért négynapos tanulmányútra és évértékelőre invitálta viszonteladóit és a szaksajtót.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kanári-szigetek Afrika partjaihoz legközelebb eső, egyesek szerint hal formájú Fuerteventura a második legnagyobb sziget, 120 ezer lakosa őrzi az érintetlen természetet, és a már megépült szállodáik mellé nem is akarnak többet építeni, mert az évi 2-3 millió turista elégnek bizonyul – árulta el Grand Hotel Atlantis Bahia konferenciatermében megtartott katalógus bemutatón Blas Acosta, Fuerteventura turisztikai minisztere.

A katalógus bemutatón bemutatkozott az MSC hajótársaság, az EUB, az Aviareps, valamint Béres Alexandra is. A testreszabott csomagokkal felvehetik a versenyt az online piaccal és az egyénileg szervezett utazásokkal, ugyanis a rugalmasság mellett az utazási irodák nyújtotta biztonságra is számíthatnak – számolt be tapasztalatairól dr. Békefi Veronika, a 2017-et 14 milliárdos forgalommal záró Neckermann ügyvezető igazgatója. - Mit lehet ma eladni, hogy lehet ma eladni, és a lehetne kívül még mit is tegyünk – sorolta a kérdéseket az ügyvezető. Mit akar a nyaraló? Pihenni, enni, érdekességet látni, ezek a célok, ezért tudni kell, hogy adjuk el ezt a szigetet. Itt a négy csillaggal semmi baj, a valahová odajutás sokféle variációja lehet, át lehet repülni egyik szigetről a másikra, utazhatunk hajóval, vagy autóval, és busszal is – kínálta a megoldásokat. Változik a világ, az nyer, aki nem fél az újtól, ki kell nyitni a világot, a Neckermann felelősséggel áll az utasok mögött, van lehetőségük variálni is útjaikat.

A nyári szezonban a török utazások értékesítése kiemelkedő volt, és a 2019. évi nyári ajánlatok is kelendőek. Ennek okát abban látják, hogy a magyarok már előre tervezik a nyaralást, és igénylik a korai ajánlatokat. Idén a Török Riviéra mellett Bulgáriára, a görög szigetekre fókuszálnak, illetve komoly csoportot képviselnek egyéb repülős utak is. Legnépszerűbbek a Kanári-szigetek, Madeira, Ciprus, Málta, Zöld-foki szigetek, Marokkó, a távolabbi célpontok közül Afrika, Ázsia, a Karib-szigetek és Mexikó. Széles kínálatukban a Földközi-tenger medencéje, az Északi-tenger partvonala, a Balti-tenger, a Kanári-szigetek és az Arab-öböl úti céljai elérhetőek. A slágerek, Olaszország, Horvátország és Ausztria, széles kínálattal rendelkeznek, itt is már elérhető rövidebb, vagy hosszabb tartózkodás. A nyári és téli szezonban egyértelműen fontos szerepet játszanak az egzotikus kínálatok. Az utóbbi években az utazási igények változnak, egyre többen akár a tavaszi, vagy a nyári időszakban is választják ezt a nyaralást. Az utasok szervezetten érkeznek a kikötőbe, magyar asszisztenciával utaznak a repülőn és a hajón is, és a kirándulásokon is magyar nyelvű idegenvezetés van – derült ki a csoportos hajóutakkal kapcsolatban. Szintén elhangzott, hogy a Neckermann ősztől új B2B online rendszert kínál díjmentesen a partnereknek. Előnyei többek között a magyar és a német árualap kereshetősége, a desztináció-lista, az átlátható keresési modul, az időpontok rugalmas kiválasztása és az egyszerű ajánlatkészítés.

Ha kedd és csütörtök, akkor virágszállítás

Szállásunkat a Suite Hotel Atlantis Fuerteventura Resort adta. Másik hat másik szállodát is meglátogattunk, valamint elutaztunk az Oázis Parkba, a Kanári szigetek legnagyobb állatparkjába, itt van Európa legnagyobb kaktuszkertje és egy 400 fős teveállomány. La Oliva - Fuerteventura két ősi településének egyike, számos régészeti lelettel, itt van a XVIII. században épült négyzetes alakú Ezredesek háza, hajdanán egy ezred garnizonja, a katonai parancsnokok palotája. A sziget két nagy üdülőövezete Corralejo az északi, Jandia – Morro Jable pedig a déli részén. Mindkét környékben kényelmes hotelek és remek éttermek várják a vendégeket. A szigetlakók nagyon értenek a kecskehúsok feldolgozásához, mennyei ízű kecskesajtokat kínálnak, de a ráncos krumplit mojo-szósszal is nagyon finom. Meg kell kóstolni a helyi halételeket és a több világversenyt megnyerő helyi sajtokat!

Az egyetlen magyar nyelvű idegenvezetőtől tudtuk meg többek között, hogy a természetvédelem és nyugalom szigete más, mint a többi, itt a hegyek és a föld miatt a barna ötven árnyalatát lehet felfedezni. Hatalmas, barnásvörös, kopár domboldalak, csodás homokdűnék ritka, endemikus fajoknak adnak otthont, a háttérben a vulkáni kúpok, és a megkövesedett lávafolyamok nyomai nyújtanak megragadó látvány. Fuerteventura szigete 150 kilométer hosszú partszakasz egy nyaralás alatt bejárhatatlan, de többször érdemes meglátogatni. Át kell élni a ritmusát, például, hogy a szállítási nehézségek befolyásolják az esküvők, temetések idejét is, mivel a szigetre csak kedden és csütörtökön szállítanak virágot. Az északi régiót inkább az angolok, a délit a németek látogatják, és nagyon kedvelt a vízi sportok mellett a kerékpárturizmus. A magyar triatlonosok is itt tartották nyáron az edzőtáborozásukat.

Egymásért önazonosan

Moises Jorge Naranjo, Fuerteventura Idegenforgalmi Bizottságának ügyvezető igazgatója kísérte a csoportot a négy nap alatt; érdeklődésünkre elmondta, hogy az elmúlt két évben 3,5 millió látogató érkezett a szigetre. Legnagyobb küldőpiac Németország sorrendben, őket követik az angolok, lengyelek, francia, olaszok. Százezer kiadható ágy van, hetven százalékuk 4-5 csillagos hotelekben. Idegenforgalmi hivatala mindegyik szigetnek van, Fuerteventurán 1972 óta működik. Munkájukat támogatja az állam is. Fuertén nem szednek idegenforgalmi adót. Naranjo szintén elmondta, hogy a környező kis városok közt 30 kilométeres körzetben teszi meg egy minibusz az utat, de óránként az északi és déli részre is mennek helyi közlekedésben buszok, így az egész szigetet el lehet érni. Az itt élők főleg turizmusból élnek, három százalékuk nyugdíjas, és a lakosok három százaléka munkanélküli, akiknek felzárkóztató programokat, szakmai képzéseket indítanak. A szigetek turizmusának szervezésében kiegészítik egymást. Bár lényegesnek tartják saját identitásuk megőrzését, nem versenytársak, hanem segítik egymást.


Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat

Hatalmas vihar Dubajban, törlik a járatokat 

Mennydörgésre és villámlásra ébredtek szerda reggel az Egyesült Arab Emírségek lakosai.
Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről

Új és újrainduló járatok a bécsi reptérről 

Bővül az osztrák légiátrsaság kínálata.
Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál

Közel félmillió e-töltőpont elérhető hamarosan a franciáknál 

A nagyszabású fejlesztés megvalósítása érdekében 64 francia autópálya-pihenőben most 320 Siemens gyorstöltőt telepítettek.
A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből

A WIZZ első isztambuli járata elindult Debrecenből 

Isztambul a második törökországi város, amely már Debrecenből is közvetlenül elérhető Antalya után.
Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően

Nyitva az izraeli légtér a súlyos iráni légitámadást követően 

Izrael vasárnap reggel megnyitotta légterét a szombat éjszakai, sikeresen kivédett légitámadás után, jelentették be hivatalosan Izraelben.
Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja?

Melyik lesz az év ötödik kerékpárútja? 

A pályázat célja, hogy minél több vonzó bringás helyszínt tegyen ismertté.
Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál

Újabb fenntarthatósági lépés ennél a légitársaságnál 

Hamarosan a Wizz Air járatainak tíz százaléka repülhet zöld üzemanyaggal.
Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között

Közvetlen járat indítása Budapest és Kanton között  

Elsősorban üzleti utasokra számítanak.
Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton

Figyelem! Útfelújítás a reptér felé vezető úton 

A 3. ütem várhatóan április 15-én kezdődik és április 20-ig tart.
Egyre többen repülnek Svájcba

Egyre többen repülnek Svájcba 

Élen a Budapest-Bázel útvonal a Kiwi.com svájci foglalási listáján.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.