hirdetés

Beváltotta a reményeket az Erzsébet utalvány

Mind Guller Zoltán miniszteri biztos, mind Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter rendkívül elégedetten nyilatkozott a tavaly forgalomba került Erzsébet-utalványról azon a sajtótájékoztatón, amelyet február 12-én a pesti Károlyi-Csekonics Rezidencián tartottak.

hirdetés

„2012-ben közel 90 milliárd forint értékben került forgalomba ez a cafeteria megoldás”, így a miniszteri biztos. „Mivel több mint 100 ezer szociálisan rászorult fő (köztük 30 ezer gyerek) üdülhetett, táborozhatott a program keretében tavaly, így ez nemcsak hazánk, hanem egész Európa legsikeresebb szociális programja”, kontrázott a miniszter, aki egyúttal azokról a francia utalványos cégekről is szót ejtett, amelyek épp a napokban vonulnak ki Magyarországról, miközben a tulajdonosi kör az Európai Bizottság elé viszi az ügyet, és a magyar államot beperli.

Navracsics miniszter egyúttal bemutatta az Erzsébet-program most debütáló szóvivőjét, Nagy Annát. Akinek neve, arca, hangja ismerősen csenghet politikai körökben, hiszen korábban ő volt a miniszterelnöki sajtószóvivő. Kiderült, új feladatával ő szintén nagyon elégedett, elmondta, egy percet se vívódott, amikor felkérték erre a munkára, hiszen az Erzsébet-program igazi sikertörténet.

Majd konkrét újdonságokról is hallhattunk: a négy hete indított üdülési pályázatok közül kettő már betelt (a nagycsaládosok és a nyugdíjasoknak szánt keretösszeg), a belügyminisztériumi dolgozók kerete pedig szintén majdnem full-on van. És még egy friss információ a sajtószóvivő asszonytól: idén a támogatásra fordítható keretet a tavalyi nagy siker örömére megemelték 498 millió forinttal, így idén már 2,5 milliárd forint az az összeg, amelyből a rászorulóknak táborozást, üdülést szerveznek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Erről azért megkérdezném a korábbi étkezi utalvány kibocsátokat! Különösen az országból kivonulókat! Lehet, hogy megoszlanának a vélemények!
Arról már nem is beszélve, hogy a XXI. században a mágnes, chip,kártyák korában papírutalványokat bevezetni kész anakronizmus!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint megoldást jelent a budapesti tömegturizmus problémára, ha a főváros kikerül az olcsó desztinációk köréből?

Kiadónk társoldalai