Eger volt a legjobb Bordeaux-ban

Eger ismét bizonyított a legrangosabb nemzetközi borversenyen. Az egri pincészeteknek igazi éremesőben volt részük Bordeaux-ban: 4 arany, 5 ezüst és 9 bronzérmet szereztek.

Ezzel az International Challenge du Vin kiírásán ismét az egri lett Magyarország legeredményesebb borvidéke. A megmérettetésen 5 kontinens 38 országa vett részt, megközelítőleg 5 ezer mintát pontoztak az ítészek. Magyarországnak 11 arany, 12 ezüst és 17 bronzérem jutott, a 40 medáliából 18 Egerbe került. A második legeredményesebb borvidékünk Szekszárd (4 arany, 1 ezüst) lett, majd a Tokaj-Hegyalja (2 arany, 3 ezüst és 2 bronz) és Villány (1 arany, 1 ezüst) következett.

Az Egri Borvidék eredményei az alábbiak szerint alakultak:  

Aranyérem:

Kovács Nimród Winery - Pinot gris 2011
Kovács Nimród Winery - Rhapsody - 2007
Vincze Béla Pincészete - Arcanum Cabernet Franc – 2009
Gróf Buttler Borászat – Gróf Buttler 2011

Ezüstérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Chardonnay barrique 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér Superior 2009
Thummerer Pince – Syrah 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag 2012
Kovács Nimród Winery – NJK 2007

Bronzérem:

Juhász Testvérek Pincészete – Olaszrizling 2011
Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok - Pocok a szántásban - Egri Csillag 2011
Egri Korona Borház - Cuveé Selection 2009
Thummerer Pince - Egri Bikavér 2009
Thummerer Pince - Vili Papa Cuveé-je 2009
Demeter Pincészet – XY 2009
Demeter Pincészet - Egri Csillag Classic 2012
Vincze Béla Pincészete - Mészhegy Syraz 2009
St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet - Hangács Egri Bikavér Superior 2009


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.