hirdetés
hirdetés

Enyhe földrengéssorozat Izraelben

Enyhe földrengéssorozat volt szerdán Izraelben, kora reggel észlelték az első, majd késő este az utolsó földmozgást - jelentette a helyi média.

hirdetés

Hajnalban egymás után négy rengést mértek a szeizmológusok, a földmozgások  erőssége a Richter-skála szerint 2,1 és 4,1 között mozgott. Este 22.46-kor pedig egy erősebb, 4,5-ös erősségű földmozgás rázta meg Izraelt, amit még Libanon fővárosában, Bejrútban is lehetett érezni.

Az esti földmozgásnál az ország északi részén a házak falai megremegtek, a polcokról tárgyak estek le, és sokan ijedten az utcára futottak - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

fotó: 123rf

Az izraeli szakemberek szerint nem az a kérdés, hogy lesz-e, hanem hogy mikor lesz egy nagyobb földrengés a térségben, ugyanis a statisztikák szerint az elmúlt évszázadokban mintegy nyolcvan évenként rendre bekövetkezett egy nagyobb földmozgás, amilyet legutóbb 1927. július 11-én észleltek. Akkor a 6,2-es erősségű földrengésben mintegy 500 ember vesztette életét, és rengeteg épület dőlt össze. Korábban 1837-ben egy hasonló katasztrófa ötezer halálos áldozatot követelt. 

Izrael keleti határvidékénél húzódik észak-déli irányban a 700 kilométer hosszú Szír-Jordán-árok, az 5600 kilométer hosszú afrikai-árokrendszer része.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai