hirdetés
hirdetés

Fenntartható zöldfelületek Lentiben - egymilliárdból

Csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el a zala megyei Lenti önkormányzata a közterületek felújítására, sportpályák építésére és a zöldfelületek megújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

hirdetés

A Zöld város kialakítása elnevezésű program keretében Lenti belvárosában és déli városrészében új pihenő-szabadidős övezetet hoznak létre, bővítik a kereskedelmi és a szolgáltatási kínálatot, valamint fejlesztik az üdülőövezet és a belváros közti közlekedést. Felújítják a parkolókat, az egykori temető helyén közparkot alakítanak ki, új játszóteret és kiszolgáló létesítménnyel bővített sportpályákat építenek. Felújítják a belvárost és a déli városrészt összekötő utakat, továbbá a fürdő melletti sétányt. A projekt a termálvízcsatorna és környéke rendezését, valamint a zöld területek megújítását is tartalmazza. 

A fejlesztés eredményeként a déli városrészben megújulnak a közterületek és a zöldfelületek, javul a városrészek közötti közlekedés. Fenntartható és jól használható zöldfelületek alakulnak ki, amelyek megteremtik a sport és az aktív kikapcsolódás lehetőségét, javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit. A beruházás elősegíti a város gazdasági fejlődését is.

A tervezési szakasz már lezárult. A kivitelezési munkák az ütemezés szerint várhatóan még idén elkezdődnek és 2020 júniusában fejeződnek be.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai