hirdetés
hirdetés

FolkSide koncert a megújult Margitszigeti Víztoronyban

Az árvíz által okozott károk helyreállítását követően július 2-ától rég nem látott pompájában látogatható a frissen felújított Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

hirdetés

A 102 éves Margitszigeti Víztorony újabb rekonstrukciós munkálatokat követően, új kiállításokkal 2013. július 6-ától látogatható újra mint kilátó és kiállítótér, varázslatos esti díszkivilágítással. Udvara ideális helyszíne a könnyed nyáresti koncerteknek.

A sokszínű kínálatból idén a jazz, a folk, a soul és a swing szerelmeseit várjuk, most is a műfaj legjobbjaival.

A Jazzy Tower-koncertek a zenei csemegén túl komplex élményt kínálnak. Az este már a Duna vizén ringatózva, egy kellemes hajóúttal kezdődik, welcome-drinkkel folytatódik, a koncerten kiteljesedik, a Víztorony-látogatással megkoronázódik, majd a csillagos éjszakai hajóúttal fejeződik be. (A jegyár természetesen mindezt tartalmazza.)

2013. július 6-án, szombaton 20 órakor az idei első Jazzy Tower koncert fellépője a FolkSide.

Both Miklós (a Napra frontembere) köré szerveződő formáció a 2011-es koppenhágai WOMEX fesztivál nyitókoncertjére alakult. Az alkalmi formáció tagjai a sikeres fellépés után boldogan mondtak igent Both Miklós felkérésére: tartsák együtt a formációt és alakítsanak zenekart. Így alakult meg a FolkSide, melynek első albuma 2013 februárjában jelent meg Csillagfészek címmel.

A zenekar elmossa a világzene és népzene közötti műfaji határokat. A kiváló szólómuzsikusok, Lukács Miklós és Szokolay Dongó Balázs egyéni képességeiket alázattal állítják a frontember kompozícióinak szolgálatába, aki ugyanakkor bőven ad nekik lehetőséget, hogy megmutassák saját zenei világukat. Ebben kiváló segítséget kapnak Dés Andrástól és Novák Csabától - kettejük kísérete meghatározó a FolkSide hangzásában: a cajon-bőgő alap mértani pontossága mellett hihetetlenül finom, meleg alapot ad a szólistáknak.

A zenekar tagjai:
Both Miklós – gitár, ének, zenekarvezető
Lukács Miklós – cimbalom
Dés András – ütőhangszerek
Novák Csaba – bőgő
Szokolay Dongó Balázs - fúvós hangszerek

Bővebb info és aktualitások: www.szabadter.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai