Gratulálunk a legszebb kerthelyiségeknek!

Idén nyáron immár második alkalommal hirdette meg a Vendég & Hotel szaklap „KerTrend” elnevezéssel hazai éttermek, szállodák, kávézók kerthelyiségének, külső egységeinek szóló designversenyét, amelynek díjátadó ünnepségét a lap szerkesztősége a Hoventa nyitónapján, a Hungexpo területén tartotta. 

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A lap Business Klub elnevezésű szakmai programja alkalmával hirdették ki a különböző kategóriák győzteseit, az értékes díjakat az Oázis Kertészet, a Zsindelyes Pálinkaház, valamint a Klubot ez alkalommal vendéglátó Hungexpo ajánlotta fel, és e cégek képviselői nyújtották át a nyerteseknek.

Íme, 2011 győztesei KerTrend design kategóriában:

A hazai szállodák közül a prímet egyértelműen a Continental Hotel Zara vitte, hiszen olyan különlegesen szép és egyedi tervezésű a négycsillagos pesti szálloda belső kertje, pihenő, valamint üzleti megbeszélésre alkalmas udvara valamint a tetőteraszon kialakított wellness részlege, hogy nem is volt kétséges: 2011 győztese csakis a Continental Hotel Zara lehet.
Éttermek kategóriában több izgalmas design-nal rendelkező vendéglátóegység nevezett, közülük a szakmai zsűri választása az első helyre a soproni Deák Étteremre esett. Színeiben, harmóniájában a legjobban tükrözi a XXI. század vendéglátását a nevezettek között.

A kávézók, teázók, cukrászdák közül idén a nemrégiben nyílt, nevéhez méltón csupa lilába öltöztetett kerti bútorokkal berendezett, pesti belvárosi Lila Körte Café szerezte meg az első helyezést.

A zsűri ez alkalommal különdíjat is odaítélt. Méghozzá a szarvaskői Öko-Park Panzió részére, mivel teraszának megoldásai, valamint anyagfelhasználásban és színvilágban a természet szépségét hirdeti a ház külső frontja.

Az októberi Vendég & Hotel Business Klub vendégei természetesen nemcsak a díjátadón ismerhették meg személyesen a díjaikat átvevő nyerteseket, hanem a benevezett kerthelyiségekről készült felvételeket is megcsodálhatták.

Az idei győzteseknek a szaklap valamint a szakma és vendégeik nevében ezúton is gratulálunk! (foto: Kolbe Gábor)

 

A győztes kerthelyiségek:

Continental Hotel Zara

 

Deák Étterem Sopron

 

Lila Körte Café

 

Öko-Park Panzió Szarvaskő


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.