hirdetés
hirdetés

Ismét Lengyel Napok a Nagycsarnokban

Lengyelország zenével, népművészeti és kézműves termékekkel, prospektusokkal, tablókkal e hétvégén ismét „elfoglalta” a Nagycsarnok központi folyosóját.

hirdetés

Bakonyi Erika, külképviselet-vezető a megnyitó során ismertette az újdonságokat. Az idei Chopin-év maradandó emléke a felújított Chopin Múzeum Varsóban, ahol interaktív módon ismertetik meg a látogatókkal a zeneszerző életét és munkásságát. A Wieliczkai Sóbányában pedig ez évtől látható a zeneszerző szobra is.

Krakkóban megnyílt a Földalatti Múzeum (Sukiennice); Przemysl új múzeumának kialakításakor magyar honfoglalási sírokat is találtak, amelyek további gyarapítják a magyar emlékek sorát az erődvárosban.

Schindler gyárából látogatható emlékhelyet alakítottak ki. A történelmi külsőt megőrizve több ipari ingatlant szállodákká, bevásárló és szórakoztató központokká építettek át őket.

Megújuló kastélyok, téli sportok a Mazuri-tóvidéken

Számos kastélyt és várat újítanak fel; csak Alsó-Sziléziában ötszázat állítottak helyre. Közülük a 2011-es lengyel uniós elnökség üléseire már kijelölték a vidéki helyszíneket, de szerepük lesz a kastélyszállóknak a 2012-es Labdarúgó Európa Bajnokság vendégeinek fogadásában is.

Mazuri-tóvidék
Mazuri-tóvidék (forrás: krakkoiutazas.hu)
A már ismert síterepek mellett egyre népszerűbbek a Mazuri-tóvidék kínálta téli sportlehetőségek (jégvitorlázás, korcsolyázás, sífutás). 43 lengyelországi helységben, melyek gyógyüdülő címmel rendelkeznek, lehet kúrálni az ízületeket, megőrizni egészségünket. A Nagycsarnokban most vendégeskedő régió népművészete a papírból kivágott díszeiről, a Virágvasárnapra készített akár 10 méteres „pálmáiról”, a csipkéiről és a hársfaháncs lábbelijéről nevezetes.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai