hirdetés
hirdetés

Csárdás-flashmob Ausztriában

A tavalyi rendkívül sikeres linzi magyar napok után idén június 26. és 28. között a stájerországi Graz lesz a helyszíne annak a koncentrált Magyarország-bemutatkozásnak, amely során a szervezők minden érzékszerv számára élvezetessé és átélhetővé teszik Magyarországot, a magyar kultúrát, s turisztikai vonzerőinket.

hirdetés

Az 'Auf nach Ungarn/Fel Magyarországra' szlogen jegyében megrendezendő 3 napos kulturális és turisztikai nagyrendezvényre Magyarországról több tucat kézműves, borász, turisztikai szolgáltató, gasztronómiai vendéglátó, mezőgazdasági termelő, hungarikumok előállítói, előadóművészek, valamint zenei és tánccsoportok érkeznek, hogy bemutassák hazánk kulturális, turisztikai és gasztronómiai kincseit.

Imázsformáló esemény

A korábbi tapasztalatok alapján komoly imázsformáló hatással is jár a rendezvény, amelyen hazánk a tradícióira büszke, ugyanakkor különleges egyediséget ígérő nemzet modern arculatával jelenik meg. A három nap alatt 80-100 ezer látogatóval számolnak a szervezők. A nagyszabású szabadtéri Magyarország-prezentáció az MT Zrt. kezdeményezésére, Graz város, valamint az ausztriai magyar képviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet – Collegium Hungaricum, MT Zrt.), továbbá a grazi tiszteletbeli konzulátus és a kulturális egyesület együttműködésében, illetve a Népművészeti Egyesületek Szövetségének operatív és szakmai közreműködésével valósul meg.

Zenei produkciók és gyermekprogramok

Felvonul számos turisztikai régió a teljes kínálatával, továbbá közel másfél tucat színpadi előadást élvezhetnek az érdeklődők, amelyek során minden aspektusból terítékre kerül zenei kultúránk, a modern feldolgozású hagyományos népzenétől a jazz-funk-blues irányzatig. Stájerország meghatározó utazásszervezői, valamint az ÖBB ugyancsak kitelepülnek magyarországi turisztikai ajánlataikkal, hogy a hazánk iránti fokozott érdeklődés rögtön utazásra váltható legyen. A tavalyi tapasztalatok alapján az ilyen típusú rendezvények fokozott turisztikai érdeklődést és forgalmat generálnak a bemutatott turisztikai desztinációkban, fenntartható módon.

Látványos tánc-, népművészeti és zenei produkciók, nyereményjátékok teszik majd változatossá a színpadi bejelentkezéseket, míg a játszóház és gyermekprogramok kitelepülésével kicsik és nagyok egyaránt közel kerülnek Magyarországhoz, a magyar kultúrához. A két Európai Kulturális Főváros, Graz és Pécs ismét randevút ad egymásnak, önálló pavilonban mutatkozik be a Zsolnay Kulturális Negyed.

A grazi magyar kulturális egyesület közreműködésével Csárdás-flashmob táncoltatja meg a város lakosságát, hogy mindenki számára maradandó és inspiráló élményként maradjon meg az egyedülálló grazi magyar bemutatkozás. A SPAR áruházlánc ugyancsak „magyaros hetet" hirdet a rendezvény idejére, s áruválasztékából kiemelten népszerűsíti a magyar termékeket. A magyar nagykövetség a stájerországi politikai és gazdasági élet meghatározó szereplői számára fogadást és üzleti fórumot szervez az Auf nach Ungarn programsorozat keretében. A rendezvény hivatalos megnyitójára június 26-án 16 órakor kerül sor, a Graz főterén felállított nagyszínpadon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai