hirdetés
hirdetés

Július végéig 4000 elektromos autó tűnik el Párizsból

A francia Bolloré ipari-szolgáltató vállalat bejelentette, hogy beszünteti a rendkívül népszerű Autolib’ autómegosztó szolgáltatást, vagyis július végéig 4000 elektromos autó tűnik el Párizsból, és az agglomerációból - adta hírül az autopro.hu.

hirdetés

A párizsi és 65 agglomerációs önkormányzatot összefogó szövetség június 21-én ült össze és döntött arról, hogy nem rendeli meg többet a francia szolgáltatótól az Autolib’-et (az auto + liberté ’szabadság’ szavakból képzett brand). A július 31-től hatályos döntésnek igazi piac-átalakító hatása lesz, mert egy 140 ezres regisztrált felhasználói bázisról, ötszáz alkalmazottról és egy négyezres flottáról van szó, amely nemcsak a francia fővárost, hanem az agglomerációt is lefedte.

A döntés mögött kemény pénzügyi megfontolások álltak, az Autolib’ ugyanis 300 millió eurós veszteséget görgetett maga előtt. A Bolloré-csoport vezetője, Vincent Bolloré 2023-ra szerette volna nyereségessé tenni a szolgáltatást.

Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz a kis szürke, Bluecar névre keresztelt autók sorsa, amiknek látványa idestova nyolcadik éve határozza meg a párizsi belváros látványát. Valószínűleg egy részük a cég más szolgáltatási helyszíneire, így Lyonba, Bordeaux-ba, vagy Indianapolisba fognak kerülni. A szolgáltatási területen több mint hatezer parkolóhely fog felszabadulni, júliusban fokozatosan egyre kevesebb autót lehet majd lefoglalni. 

kiépített töltőhálózat azonban megmenekülhet, mert a nyilvános töltőoszlopok a legtöbb elektromos Renault és Peugeot, valamint a BMW i3, a Nissan Leaf, a Mitsubishi i-MiEV, az Opel Ampera, a Smart ED vagy a Toyota Prius Plug-in Hyrid típusokkal is kompatibilisek. Az 1100 töltőoszlopot 2019 végéig veszi át a francia főváros és az agglomeráció. 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai