hirdetés
hirdetés

Kockázat az utazás alatt?

Megfelelő fedezetet nyújtó utasbiztosítás nélkül nem érdemes elindulni külföldre, még a szomszédos országokba sem. Az utasok, sőt sokszor az utazási irodák körében is gyakori tévhit, hogy az EU országaiban az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EEK) elegendő, pedig az nem nyújt fedezetet hazaszállításra és magánorvosi költségekre, és nem nyújt assistance szolgáltatásokat.

hirdetés

„Egyik ügyfelünk Horvátországban kapott gyomorrontást, ami miatt 2 napos kórházi kezelésre szorult. Ez a rövid lefolyású, mindennapos megbetegedés kb. 300 000 Ft-jába került volna érvényes utasbiztosítás nélkül – mondta Lengyel Márk, az Európai Utazási Biztosító (EUB) elnök-vezérigazgatója. – Volt olyan ügyfelünk, aki egy görög sziget tengerpartján sétálva megcsúszott, csonttörést szenvedett. Mentő vitte kórházba, de a komplikált törés megfelelőbb ellátása érdekében mi megszerveztük, hogy komppal átszállítsák ügyfelünket egy szárazföldi kórházba. Ott 4 napig kezelték, majd gondoskodtunk a mentőrepülős hazaszállításáról. Egyetlen rossz lépés, és az illetőnek közel 6 millió forintot kellett volna a saját zsebéből kifizetnie, ha nem köt nálunk utasbiztosítást, nem beszélve a sok szervezésről, tolmácsolásról, amit ilyenkor mi átvállalunk, és ami egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben talán még fontosabb az ügyfélnek, mint a dolog anyagi vonzata”.

Az EUB a nyári időszakban külön termékcsaládot ajánl a tengerparti nyaralásra, amely a tengerparti üdülés során előforduló speciális kockázatokra kiemelt fedezetet nyújt (pl. strandlopás biztosítás, szállodai és kemping-felelősségbiztosítás, búvárbalesetek esetén hiperbár-kamrás kezelés). A repülővel vagy hajóval utazóknak az Air & Cruise termékcsalád az ideális választás, amely a tengerparti szolgáltatásokon kívül a légi és hajós utazások tipikus veszélyeit (pl. poggyászkésés, poggyászsérülés stb.) is lefedi. „Úgy tapasztaljuk, az utasok szívesen választanak az utazásuk jellemzőit figyelembe vevő termékeket, és sokszor azért részesítenek minket előnyben, mert nagy termékportfólióval rendelkezünk, és így többféle célcsoport igényeit is ki tudjuk szolgálni. Mindenkinek azt javasolnám, hogy informálódjon a célországban jellemző kockázatokról, és érdemes átgondolni, hogy mivel, milyen céllal (pl. városnézés vagy tengerparti üdülés) utazik az ügyfél külföldre. Az értékesítés-támogatói munkatársaink szívesen adnak tájékoztatást partnereinknek egy-egy utazási célország kockázatairól és az oda utazóknak javasolt utasbiztosítási termékekről” – tette hozzá Lengyel Márk.

A Generali Csoporthoz tartozó, MABIASZ által díjazott EUB Magyarország egyetlen utasbiztosításokra szakosodott biztosítója, az utasbiztosítások szakértője; a társaság több évtizedes szakmai tapasztalattal és tőkeerős, piacvezető nemzetközi háttérrel rendelkezik.  Az egyes utazástípusok kockázatainak alapos ismerete alapján állítja össze a termékcsomagokat, és kiemelt figyelmet fordít a kárrendezés minőségére.

forrás: EUB, 2018

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai