hirdetés
hirdetés

Komplex látogatóközpontot adtak át Siklóson

2011. október 15-én tartották a Siklósi Vár projektzáró rendezvényét, melynek célja a Dél-Dunántúli Operatív Programban megvalósult pályázat lezárása volt és a megvalósult modern Látogatóközpont átadása, bevezetése a köztudatba.

hirdetés

Az új épület XXI. századi korszerű építészeti stílust követi. Funkcióját tekintve több feladatot is ellát. Térségi turisztikai információs pontként szolgáltatást nyújt a helyi lakosok és az ideérkező turisták számára, akik információt kaphatnak a térség turisztikai szolgáltatóiról, a megrendezésre kerülő programokról és ugyanakkor ajándéktárgy vásárlására is nyílik lehetőség. A létesítmény kávézóként, jegypénztárként és kiállítótérként is várja az érdeklődőket. 

A felújított Siklósi Vár 2011. május 26-án nyitotta meg ismét kapuit. A majdnem másfél évig tartó rekonstrukció után új köntösben, mégis a rég idők emlékét őrző múlttal, tárt kapukkal várja a látogatókat.

A majdnem 1,5 milliárd forint összegű felújítás az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Program által támogatott „Megújuló vár a Tenkes alján” c. projekt, valamint a Dél-Dunántúli Operatív Program keretében elnyert „Siklós-Mohács turisztikai tengely” c. projekt támogatásának köszönhető. Mindezeken felül Siklós Városa saját forrásából is jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványossága kiemelkedő célpontjává váljon az ide látogatóknak. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, Mohács Város Önkormányzata és Siklós Város Önkormányzata közösen nyerte el a több mint 1 milliárd forintot a „Siklós-Mohács turisztikai tengely” c. projekt keretén belül. A pályázat főként a komplex turisztikai csomagok kialakítását célozta meg. A Siklós-Mohács Élményút kulturális és gasztronómiai élmények egész sorával ismerteti meg a régióba látogatókat – az útvonal elemei – Siklósi Vár, Mohács Történelmi Emlékhely, Mohács Szőlőhegy, Mohács Duna-parti – aktív turizmus. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai