hirdetés
hirdetés

Megkezdődött az ivókutak és párakapuk kihelyezése

Működési területén a nagyobb városok közterületeire és óvodáiba telepít ivókutakat és párakapukat az idén 110 éves DRV Zrt., ösztönözve felhasználóit a fokozottabb csapvízfogyasztásra, valamint elviselhetőbbé téve a forró nyári időjárást. A társaság a fesztiválszezonban is megjelenik majd a Balaton Soundon, a Strand fesztiválon, illetve a B My Lake-en.

hirdetés

A nagy hőségben kiemelten fontos elegendő vizet fogyasztani, erős napsütésben lehetőleg árnyékban tartózkodni, a testhőmérsékletet a normális értékek között tartani. Hogy segítse a nyári kánikula elviselését, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a működési területén megkezdte a Csak a csapvíz-logóval ellátott ivókutak és párakapuk kihelyezését a nagyobb, illetve forgalmasabb városok közterületein és óvodáiban. Siófok Fő terén, Nagyatádon a Napsugár óvodában, valamint a barcsi városi óvodában már kint vannak az eszközök, Keszthelyen, a Velencei-tónál, Balatonfüreden, valamint Siófok több óvodájában pedig hamarosan találkozhatnak ezekkel a felhasználók és látogatók. A kihelyezett eszközök folyamatosan bővülő listája itt érhető el.

 A Csak a csapvíz-logóval ellátott eszközöket érdemes lesz a fesztiválszezonban is felkeresni olyan rendezvényeken, mint a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, vagy a B My Lake, ahol párakapuk gondoskodnak a résztvevők felfrissüléséről.

 

A nyári eszközkihelyezések szorosan illeszkednek a társaságnak a csapvízfogyasztást népszerűsítő korábbi aktivitásaihoz is, mint például a víz világnapi rendezvény, különböző sportesemények, illetve a HAPPY-hét támogatása, vagy éppen a Fenntarthatósági Témahét, utóbbi keretében iskolás csoportok és kísérőik látogathattak el a DRV szennyvíztelepeire, vízműtelepeire, laboratóriumaiba. Az oktató jellegű bemutatók alkalmával a gyerekek a csapvízzel kapcsolatos hasznos és érdekes tényeket, tudnivalókat vihettek magukkal útravalóként.

A DRV Zrt. elkötelezett a csapvízfogyasztás népszerűsítése mellett, hisz a csapvíz a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik Magyarországon, minősége jó, fogyasztása nemcsak egészséges, de környezettudatos gondolkodást és viselkedést is mutat, mindemellett jóval gazdaságosabb is az ásványvizekkel és cukros üdítőkkel szemben.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai