Megszokott helyszínén marad a VOLT

Tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a megszokott helyszínén a soproni VOLT Fesztivál. Azt már hónapokkal ezelőtt kijelentették a szervezők, hogy továbbra is Sopron ad otthont az eseménynek, a fesztivál sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy a következő öt évben biztosan a soproni Lővérek, vagyis a megszokott helyszín ad otthont a VOLT-nak. 

Azt is megtudhattuk, hogy a legtöbb hazai fellépőt felvonultató fesztiválon idén majd’ 30 világsztár is tiszteletét teszi, és sok év után – egyetlen koncerttel – a VOLT közönségét örvendezteti meg az Emil RuleZ! zenekar, a nyitónap programját pedig a Punnany Massif csapata szervezi. A VOLT Fesztivál fő támogatója 2013-ban is a Telekom. 

A soproni Lővérekben marad a VOLT Fesztivál

„Mindenütt jó, de legjobb Sopron! – Ezzel a szlogennel szoktunk válaszolni, ha valaki kérdezi, igaz-e, hogy elköltözik Sopronból a VOLT” – indították a sajtótájékoztatót a VOLT főszervezői. Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert elmondta, hogy tavaly nyár óta kérdéses, hogy maradhat-e a fesztivál a soproni Lővérekben, amely sokak szerint az ország talán legszebb és legideálisabb fesztiválhelyszíne, vagy új terület után kell nézniük. „Sopron vezetői – hozzánk hasonlóan – a város egyik fő jelképének tekintik a VOLT-ot, ezért – velük közösen – tavaly nyár óta keressük a megoldást. Több ízben egyeztettünk Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár úrral is. Végül arra jutottunk, hogy a környezeti értékekre való különös odafigyelés mellett 2013-ban, illetve további 4 éven át a korábbi helyszín, a soproni Lővér Kemping és annak környéke adhat otthont a VOLT Fesztiválnak”- jelentették be a szervezők.

A VOLT idei éve – a minden eddiginél tartalmasabbra sikeredett programkínálat mellett – a környezeti értékek megőrzéséről is szól. A Fertő-Hanság Nemzeti Parkkal kialakított szoros kapcsolat eredményeképp a fesztiválozók a régió természeti kincseivel is megismerkedhetnek. A természet megóvása a VOLT támogatóinak is fontos, így a Soproni sört forgalmazó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt.-vel együttműködve, a VOLT-on a közönség visszaváltható, ún. „repohárból” fogyaszthatja a fesztivál legnépszerűbb italát, a Sopronit."

Főszerepben a Robotok

Az idei VOLT Fesztivál kampányában főszerephez jutnak a robotok, akik nem csupán a plakátokról mosolyognak a járókelőkre, de a VOLT helyszínén is találkozhatunk velük.

A Telekom – mint a fesztivál főszponzora – és a VOLT szervezői közösen öltöztetik robotokba a Telekom Nagyszínpadot és környékét. A tervek szerint grandiózus és látványos külsőt kap majd ez a helyszín, ahol minden este a nagykoncertek után 1-1 hatalmas partival és ahhoz illő látványelemekkel készül a Telekom.

A képzőművészet évek óta „testközelben” jelenik meg a VOLT-on. Korábban Trabantokat, vagy éppen használati tárgyakat „alakítottak” át kortárs művészek, tavaly pedig Magyarósi Éva, ef Zámbó István, Wahorn András és Szurcsik József hatalmas virágokat alkotott a helyszínen. Idén a VOLT tíz pontján, tíz kortárs művészcsoport, négy nap alatt robotokat kelt életre. Születnek majd szoborrobotok, festmények és gigantikus installációk egyaránt. A művészek névsorát a szervezők később hozzák nyilvánosságra.

Természetesen a közönség is kiveheti a részét a „robotkodásból”. A VOLT helyszínére 1000 db kartondobozt és más „alkatrészeket” szállítanak a szervezők, amelyekből naponta készülhetnek szebbnél szebb robotok. A robotszépségversenyek győztesei értékes jutalmakra számíthatnak.

Emil.RuleZ! – csak a VOLTon!

Több mint öt éve nem lépett színpadra az ország első és egyetlen hálózati jazzbitang zenekara. A kétezres évek egyéni hangzású, kultikus slágereit jegyző, duóvá olvadt együttes amúgy is mindig hobbizenekarként határozta meg magát és egyéb elfoglaltságaira hivatkozva tartott szünetet. Hajós András és Hegyi György valóban elfoglalt volt az elmúlt években, de tavaly év végén visszatértek és már nem is annyira hobbi szinten, hiszen a kevés megmaradt major multikiadók egyike adta ki új nagylemezüket Gyere át! címmel. A hét év után, sok vendégművész közreműködésével megjelent új album dalai nemcsak a hihetetlenül hűséges régi rajongótábort rántották egybe, hanem újakat is szereztek a zenekarnak. A VOLT szervezői pedig ötödik éve ostromolják Hajósékat egy újabb koncert reményében. Kitartó munkájuk gyümölcse július 4-ére várható: fél évtized után, a régi slágerekkel és friss dalokkal újra élőben játszik, kizárólag a VOLT színpadán az Emil.RuleZ!

Punnany Massif-házibuli a VOLT Fesztivál nulladik napján

Tízévesen legfeljebb gyerekzsúrra jár az ember, de egy zenekar életében egy évtized bizony komoly mérföldkő – valami hasonló, ünnepélyes szellemiség szállhatta meg a Punnany Massif legénységét, vagy csak arról van szó, hogy egy kerek évforduló mindig jó alibi egy komolyabb házibulihoz… Ki tudja? A lényeg úgyis ez: a pécsi csapat összetoborozta a baráti körben aktív, szívükhöz legközelebb álló zenész-cimbiket, hogy az idei VOLT nulladik napján rendesen odacsapjanak. Szóval itt nagy buli lesz, erre garancia a meghívott fesztivál-fejek névsora: ott lesznek többek között a Hősök, az Irie Maffia, a Carbonfools, Kezdet-ék és a Mary Popkids tagjai, Takáts Eszti és zenekara, a Psycho Mutants, a Halott Pénz és a Köztársaság Bandáj. A házigazda szerepére pedig ki lehetne alkalmasabb, mint a tiszteletbeli Punnany-tag Kiss Ádám. És még azt is megígérik, hogy ebben a házibuliban nem lesz idő előtt lehúzva a zene, mert hazajöttek a szülők. A punnanys fiúkról talán köztudott, hogy a szívükhöz közel áll a VOLT, így idén is az első perctől az utolsóig Sopronba költöznek. A nyitónapi házibuli mellett pár nappal később természetesen headlinerként is találkozhat velük a nagyérdemű.

Új helyszín: Diákhitel Kávézó a VOLT-on

A minden igényt kielégítő zenei kínálat mellett a VOLT szervezői fontosnak tartják, hogy tartalmas előadásokon, beszélgetéseken is részt vehessenek a fesztiválozók. „A Diákhitellel közösen megvalósuló helyszínünk a reményeink szerint a VOLT egyik új központja lehet, ahová egyrészt azokat a fesztiválozókat várjuk a nap nagy részében, akik a koncertek mellett kötetlenebb hangvételű előadásokra, szellemi táplálékra is vágynak, másrészt azokat, akik nyugodt körülmények között, a fesztivál forgatagától távol beszélgetni, kávézni, reggelizni szeretnének” – mondta el Lobenwein Norbert, főszervező.

A Diákhitel Kávézó teraszán négy nap alatt húsznál is több vendég fordul meg. Naponta jelentkezik itt a Réz András vezette Werk Akadémia, amely ezúttal szembeszáll az ízlésdiktatúrával, filmes játékot és kerekasztal-beszélgetést szervez slam-poetry előadókkal. Ugyancsak naponta tér vissza a Majdnem Híres Rocksuli, de előadást tart többek között Csernus Imre, pszichiáter, Tari Annamária pszichológus, és Zacher Gábor toxikológus, aki civilben amúgy is törzsvendég a VOLT-on, így elsőre igent mondott a felkérésre. Baksa-Soós Attila irodalmi-zenés performansza, a Rocklitera vendége lesz idén többek között a Tankcsapda legénysége és Szűcs Krisztián, a Heaven Street Seven frontembere.

Imre Zita, a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy a tavalyi sikeres fesztivál jelenlétük arra ösztönözte a Társaságot, hogy figyelemfelhívóbb, grandiózusabb aktivitással és tartalommal legyenek jelen az idei évben a VOLT-on. Amellett, hogy a Társaság minden fesztiválozót színvonalas programmal vár a Kávézóban, saját ügyfeleiket egy csésze kávéval szeretnék vendégül látni.

Új Széchenyi Terv a VOLT Fesztiválon

Az idei VOLT Fesztiválon a feledhetetlennek ígérkező élményekről az Új Széchenyi Terv gondoskodik. „A fejlesztéspolitika sokak szerint egy bonyolult folyamat, amely csak keveseket érint. Pedig az Új Széchenyi Terv fejlesztései mindannyiunk életét könnyebbé tették. Úgy gondolom, egy beruházás lényege az, hogy mennyit tud adni az embereknek, mennyire érezzük azt, hogy mindez a miénk. Egy megújult iskola közösségteremtő ereje hatással van a fiatalok életére, egy új út megépítése lerövidíti az emberek közötti távolságot. Egy világszínvonalú fesztivál is olyan élmény, amely minden résztvevőnek nyújt valami személyeset, akár csak az Új Széchenyi Terv segítségével megvalósuló fejlesztések - legyen az akár egy felejthetetlen koncert, vagy egy focimeccs a gimnázium felújított sportpályáján. A fejlesztések jelképe lehet a VOLT Fesztivál kínálatában idén először megjelenő Új Széchenyi Terv Élménypark, amely a szemlélődők és az élményekre vágyók számára már megjelenésében is meglepetésként hathat. A vállalkozó kedvűek a Nagyszínpad előtti réten egy 25 méter magas toronyra mászhatnak fel, majd képzett szakemberek és alpinisták segítségével egy közel 100 méter hosszú kötélpályán a küzdőtéren, a közönség fölött csúszhatnak végig. Az élményt a jelenlévők haza is vihetik: a megérkezéskor egy fénykép várja őket, amely az Új Széchenyi Terv Facebook oldalán is megjelenik. Az „élménykirándulás” mindazok számára ingyenes, akik a helyszínen részt vesznek az Új Széchenyi Terv szelektív hulladékgyűjtő akciójában” – mondta el Csepreghy Nándor, fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Best of Sopron, Best of Hungary

A VOLT Fesztivál törekvése, hogy mindenből legjobbat mutassa be: legyen az zene, képzőművészet, vagy éppen gasztronómia. „Évek óta a VOLT egyik legszeretettebb helyszíne a Heti Válasz nevéhez fűződő Borfesztiválunk, ahol elsősorban a soproni régió legjobb borászai mutatkoznak be. Idén tovább fejlesztjük a VOLT gasztronómiai szegmensét. Azon dolgozunk, hogy Magyarország legjobb rétese, cukrászdája, macaronja ugyanúgy elérhető legyen, mint az ország legnevesebb koktélbárja. Az ízek mellett természetesen a zenei kínálatban is törekszünk a legjobbak bemutatására, így egy-egy estére a VOLT különböző klubjaiba Sopronba invitáljuk az ország legnépszerűbb programjait, klubsorozatait” – mondták el a szervezők.

Világsztárok A-Z-ig a VOLT-on

Nem vitás, hogy az utóbbi évek legjobb line-upja az idei. A világsztár-kínálat valóban minden igényt kielégítő: a fesztivál három fő színpadán egymást váltják a nagyobbnál-nagyobb nevek, számos zenei műfajban.

Billy Talent: Világszerte ismert, dallamos, könnyed, a tömegek megigézésre kitalált punk rockot játszó, kanadai zenekar, akik legfrissebb, komoly kritikai sikert arató ötödik albumukkal, a Dead Silence-szel találnak fogást rajtunk a VOLT-on.
Bonobo: Simon Green brightoni elektronikus zenész és producer, a Ninja Tune kiadó büszkesége legújabb alkotását, az áprilisban megjelenő The North Borders először a VOLT Fesztiválon mutatja be a magyar közönségnek.
Borgore: Vérbeli partiarc és nagy formátumú előadó, masszív dobalapokra, illetve a heavy metálra jellemző kemény és torzítós hangzásra épülő stílusa; a gorestep, nevét mindenki jól ismeri a nemzetközi dubstep hálózatban.
Bullet For My Valentine: A kétezres évek egy leghíresebb metál zenekara, agresszív riffekkel keményre gyúrt, ugyanakkor dallamos, nem kis virtuozitásról árulkodó szimfóniákat írnak, lemezeikből több milliót adtak el, a 2013-as VOLT-on február végén megjelent negyedik nagylemezükkel csavarják a fesztivál közönségét a koponyájuk köré.
DJ Fresh: A modern populáris drum'n'bass kultúra legnagyobb hatású DJ-je és producere, kinek zsenialitása abban rejlik, hogy egyszerre képes megszólítani az ortodox drum'n'bass hívőket, és ugyanakkor előrukkolni egy rádió-, illetve felhasználóbarát, fülbemászó és energikus popindulóval.
Dub FX: A flaszter ura és a bulvárok hangja, aki közönségkedvenc loopjaival bejárta mind az öt kontinenst, forradalmasította az (utcai) előadó művészetet, és többször fellépet Magyarországon, ahol mostanra valóságos személyi kultusz épült ki köré: idén soha véget nem érő világkörüli turnéja újra a VOLT-ra vezet.
Example: Kirobbanó formában lévő brit slágergyáros, 2012-es The Evolution of Man című albumával a brit lemezeladási listán taroló énekes, aki az elektronika felől közelít a hip-hophoz, maga mellé állítva az electro house fanokat, a dubstep populárisabb oldaláért rajongó fiatalokat, és a Calvin Harris-en szocializálódott tömegeket.
Gus Gus: Igényes, egyedi dinamikájú és csábító atmoszférájú munkáik több mint tizenöt éve tartják mozgásban a nem mindennapi, elgondolkodtató elektronikára fogékony rajongókat, karrierjük a világ egy eldugott szegletéből indult, de zenéjüket sikerült eljuttatniuk bolygónk legtávolabbi vidékeire.
Hurts: Adam Anderson és Theo Hutchcraft romantikus szintipop duója, a műfaj meghatározó zenekara, akik slágerekkel teli bemutatkozó albumuk után ezúttal második nagylemezüket, a most márciusban megjelent Exile-t hozzák el a magyar közönségnek.
Jamie Woon: szexi, kifinomult és karakteres hangú dalszerző-énekes, aki stílusosan és megnyerően ötvözi egymással a hűvös elektronikus dallamokat a fülledt soul zenével.
Klangkarussell: Két tehetséges és ambiciózus osztrák elektronikus zenész-producer, Tobias Rieser és Adrian Held formabontó jazz house projektje, eklektikus e-zenei anyagaikat többnyire minimál alapokra építik fel, lounge-os-jazzes tételekkel keverik tökéletesre és ha a hangulat úgy kívánja, merészebb, illetve monumentálisabb house témákkal is színesítik.
Knife Party: Rob Swire és Gareth McGrillen a Pendulum zenekar szívének és lelkének világraszóló, félelmetes energiákat felszabadító, hangládagyilkos electro house projektje, őrületes fény- és látványtechnikával felturbózott produkciójukkal felléptek már a legnagyobb nemzetközi fesztiválokon.
Martin Solveig: 2013 nyarán élőben szólal meg Sopronban az utóbbi idők legkedveltebb bulislágere, a Hello, hiszen a track-et jegyző kolosszális francia DJ-producer, a DJ Mag 100-as listájáról évek óta kirobbanthatatlan Martin Solveig is fellép a VOLT-on.
Papa Roach: Jacoby Sahddix elnyűhetetlen, a legkeményebb törésteszteken edzett, elpusztíthatatlan bandája, a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején tomboló új hullámos metál őrület egyik meghatározó, mindig megújulni képes zenekara.
Parkway Drive: Ausztrália leghangosabb metalcore bandája; zenéjük kőkemény, agresszív riffekból, daráló dobalapokból, valamint tébolyító vokálokból épül fel, azaz egyértelműen a nyugalom megzavarására lett kitalálva.
Parov Stelar Band: Marcus Füreder ellenállhatatlan zenekara, az electro swing feltalálói, akikről mindenki tudja, hogy a nagy fesztiválok legbulizósabb kedvű bandái közé tartoznak.
Queens of the Stone Age: Stílusteremtő zenekar a kaliforniai Palm Desertből, a stoner rock ikonjai, egyszerre rakkolós és kábító, súlyos, riff-központú rock zenét játszanak, és először 2013-ban lépik át Magyarország határait, hogy előadják népes hazai rajongótáboruknak kultikus számaikat az idei VOLTon.
Skream: Legendás dubstep mágus és producer, korunk legmenőbb elektronikus zenei őrületének ízlés-, illetve trendformáló előadója, a műfaj legfontosabb kollektívájának, a Magnetic Mannek alapító tagja.
Sven Väth: A német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, legendás, iskolateremető, mindig megújulni képes művész, akit csak a techno keresztapájaként regisztrál a világ.
Thirty Seconds To Mars: Milliós rajongótáborral rendelkező rock zenekar, elementáris és szenvedélyes színpadi produkciójukról ismertek világszerte, évek óta dobogós helyen szerepelnek a VOLT kívánságlistáján, 2011-ben teltházas koncertet adtak a fesztiválon, ahová májusban megjelenő új lemezükkel, a Love, Lust, Faith + Dreams-szel térnek vissza.
Turboweekend: Dánia legaktuálisabb alternatív rock zenei produkciója, szintetizátorokkal megküldött szenvedélyes és közvetlen disco rock zenében utaznak, munkáikat sajátos északi elegancia és egyedülálló trendérzékenységről árulkodó rafináltság hatja át.

A legtöbb magyar produkció a VOLT-on lép fel

A VOLT Fesztivál három nagyszínpadán és tucatnyi kisebb helyszínén négy nap alatt majd’ 150 hazai zenekar és DJ lép fel.
„Büszkék vagyunk rá, hogy a pazar világsztár-kínálat mellett a hazai fesztiválok közül a legtöbb magyar produkció is nálunk fordul meg. A VOLT-ra nem lehet jelentkezni, a fellépő névsor a szervező csapatunk válogatása” – mondta el Fülöp Zoltán. A résztvevők közül többen „elsőbálozók”, vagyis most először kerültek be a VOLT programjába, többen rögtön kiemelt helyen és időpontban.

Íme közel 100 név a teljes névsorból, ABC-sorrendben:

Akkezdet Phiai, Ákos, Anima Sound System, Anna & the Barbies, Anti Fitness Club, Balkan Fanatik, Beatrice, Bëlga, Belmondo, Bikini, Brains, ByeAlex, The Carbonfools, Compact Disco, Deák Bill Blues Band, Ef. Zámbó Happy Dead Band, Emil.RuleZ!, F.R.B., Fábián Juli, Fish!, Ganxsta Zolee és a Kartel, Heaven Street Seven, Hősök, Intim Torna Illegal, Irie Maffia, Ivan and the Parazol, Junkies, Kaukázus, Kéknyúl, Kerekes Band, Kiscsillag, Magashegyi Underground, Majka, Curtis, BLR, Mary Popkids, Maszkura és a Tücsökraj, Moby Dick, Music Café, Nemjuci, NEO, Ocho Macho, Odett, Óriás, Pál Utcai Fiúk, Passion Projekt, Péterfy Bori és a Love Band, Prakker, Punnany Massif, Quimby, Road, Rúzsa Magdi, Sena, Smile, Soerii & Poolek, Strike Today, Subscribe, Supernem, Surfin' Zhiguli, Tankcsapda, The (Hated) Tomorrow, Too Late, Turbo, Vad Fruttik, We are Rockstars, Žagar, …


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.