hirdetés
hirdetés

MKEH nyilvántartásában egy éve nem szereplő utazási iroda csődölt be

A dunakeszi székhelyű Tengerszem Travel vett búcsút a szakmától — számolt be a 24.hu.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A portál szerint a cég engedély nélkül utaztatott külföldre, mivel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) honlapján elérhető nyilvántartásban már egy éve nem szerepel. A utazásszervezőt 2014-ben vette meg a Contact Pharma Kft. A 24.hu értesülései szerint az iroda a tulajdonosváltást követően folyamatosan likviditási problémákkal küzdött. Budapest Főváros Kormányhivatala úgy nyilatkozott: a Contact Pharma Kft. 2016. május 6-ig szerepelt az utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységet folytató vállalkozásokról vezetett hatósági nyilvántartásukban. Az utazási vállalkozó törlésére hivatalból került sor, tekintve, hogy a tevékenység folytatásához kapcsolódó, jogszabályban előírt feltételek a vállalkozás vonatkozásában már teljes körűen nem álltak rendelkezésre.

A hivatalból való törlés vélhetően összefüggésben van azzal a tevékenységért felelős személyek foglalkoztatásához kapcsolódó, 2015. szeptember 2-án hatályba lépett jogszabályváltozással, mely az akkor már működő utazási irodák számára 2015. december 31-ig adott időt a szükség szerint igazolandó feltételek teljesítésére. Azoknál az utazási irodáknál ugyanis, amelyek 2015. december 31-ig nem igazolták a tevékenységért felelős személy foglalkoztatásával összefüggő feltételek meglétét, az MKEH hatósági ellenőrzést folytatott le, és adatszolgáltatásra kötelezte a vállalkozásokat. Így éppen tavaly május környékén több olyan utazási irodának is visszavonták az engedélyét, amelyek nem feleltek meg ezeknek a feltételeknek.

Állítólag az Európai Utazási Biztosító Zártkörűen Működő Részvénytársaság végrehajtást kért a cég ellen 2016 december 15-én, azonban a cég hivatalosan nem jelentett csődöt. Emiatt a károsultak egyelőre futhatnak a pénzükért, a biztosító sem tud rajtuk így segíteni, legfeljebb a rendőrség.

Az iroda honlapja nem működik, Facebook-oldaluk már egy éve nem frissült, a portál munkatársainak megkeresésére sem reagáltak. Az iroda ajtaján a Zárva tábla lóg.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai