hirdetés

Modern Városok Program: Dunaújváros fejlődik

A Magyar Közlönyben három, Dunaújváros számára mérföldkőnek számító kormányhatározat jelent meg március elején - szúrta ki a duol.hu.

hirdetés

Döntés született a Modern Városok Program keretében az Aquantis élményfürdő felújítását és fürdőpark kialakításának, valamint ehhez kapcsolódóan szálloda és rendezvényközpont létesítésének támogatásról, továbbá a dunaújvárosi Kézilabda Akadémia módosított beruházási programjának támogatásáról.

Visszakapja a város azt a 900 millió forintot, amelyet az önkormányzat az élményfürdő beruházására költött. A beruházás második ütemeként – amelynek része a Fabó Éva Sportuszoda jelenleg zajló fejlesztése – összevonják az uszodát és az élményfürdőt, és létrehozzák az egységes fürdőparkot, vízi- és sportcentrumot. Erre idén az említett 900 millió forintot, 2020-ban pedig további, közel kétmilliárd forintot biztosít a határozat.

Az uszodát – ha minden ütem szerint halad – augusztusra átadja a kivitelező, utána termálkút fúrása, eszközök beszerzése szerepel a tervekben. Az Aquantis wellness- és gyógyászati központhoz kapcsolódóan konferencia és rendezvényhelyszínként is működő szálloda létesítését összesen közel kétmilliárd forinttal támogatja a kormány. Az ez évi 608 millió, és a jövő évi 1,4 milliárd forint kormánytámogatást 900 millió forint TOP-forrással egészítik majd ki. Egy 35 dolgozónak munkát adó, hetvenhat szobás, háromcsillagos superior kategóriás sport- és konferencia-szálloda terveit valósítják meg, amelyekben szobák kialakításánál az akadálymentesítés is fontos szempont.

A Kézilabda Akadémia két ütemben megvalósuló beruházásának megvalósítására hatmilliárd forintot biztosított a kormány a megjelent határozat szerint. Első ütemben – idén ősztől – elbontják a kézilabdacsarnokot, majd egy korszerű újat építenek fel, második ütemben szállás, egyéb létesítmények, parkolók felújítása történik meg a tervek szerint 2021. év végéig.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai