hirdetés
hirdetés

Nagyszabású horvát est a Történeti Múzeumban

Zágráb és Horvátország turisztikai kínálatát ismerhették meg április 11-én a Budapesti Történeti Múzeumban a szakmabeliek.

hirdetés

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség magyar képviseletvezetője és Amelia Tomasevic, Zágráb Városi Idegenforgalmi Közösség igazgatója összefogásával 14. alkalommal került sor budapesti bemutatkozásra. Jelen volt és beszédet mondott Ivan Bandic, Horvátország budapesti nagykövete, György István főpolgármester-helyettes és Milan Bandic, Zágráb polgármestere. Magyar részről a szakma képviselői mellett számos képviselő, közéleti ember és művész vett részt a rendezvényen.

A prezentációkat Zágráb Városi Idegenforgalmi Közösség igazgatója tartotta. A horvát főváros modern infrastruktúrával, kiemelkedő műemlékekkel, rendezvényekkel várja, és rövid tartózkodásra megállítani szeretné a tengerpartra igyekvő magyar turistákat.

2003 óta Zágráb Budapest testvérvárosa, és az évszázados kapcsolatok emlékeinek megtekintése mellett a zöld, fiatalos és sportos horvát főváros, a környező látnivalókkal együtt önmagában is érdemes úti cél.

Bár tavaly 9 százalékkal nőtt a Horvátországba utazó magyarok száma, de a nagyságrendben még nem értük el újra az évekkel ezelőtti szintet.

Az esten Ana Rucner, az elektronikus cselló művésznője több darabot is előadott; többek között ő adta a háttérzenét az „Örömóda” című, Horvátországot ismertető filmhez. A tavalyi horvát uniós csatlakozás kapcsán készült alkotás Berlinben, az ITB-n megérdemelt első helyezést nyert.

A vacsora hangulatát a „Kraljevi ulice” nevű népi zenekar muzsikája emelte.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai