hirdetés
hirdetés

Nem tiltják be az utcai kifőzdéket Bangkokban

A brit Telegraph riogatta az olvasókat azzal, hogy Bangkokban betilthaják az utcai kifőzdéket. Több se kellett a Bangkoki Turisztikai Hivatalnak (TAT), azonnal állásfoglalást kért a városvezetéstől (BMA), ahol leszögezték: szó sincs betiltásról.

hirdetés

A hír rém jellegét az adta, hogy a thai főváros a világ street food desztinációinak élvonalában szerepel; az utcai kifőzdék a város identitásának elmaradhatatlan részét képezik. Az ebben rejlő potenciált a Bangkok Metropolitan Administration (BMA) is helyesen érzékelik, a TAT-nak adott válaszukban maguk is elmismerőleg nyilatkoztak a mintegy 20 ezer bangkoki utcai kifőzde jelentőségéről.

Fotó: TAT

Ugyanakkor szeretnék az ágazat szereplőit hatékonyabb és szigorúbb élelmiszerbiztonsági, hulladékkezelési intézkedéseknek alávetni. Szintén el kívánják érni, hogy forgalmasabb helyeken megfelelő férőhelyet biztosítsanak a gyalogos- és gépjárműközlekedés számára. Lesznek városrészek, ahol az akadálytalan közlekedés érdekében csak kijelölt helyeken, például piacok mellett, lesz lehetséges sütni, főzni. Ez alól kívételt képeznek a turisták által is rendszeresen felkeresett Yaowarat és Khao San út.

Fotó: TAT

A BMA cselekvési tervének három kiemelt eleme azonban mégis arról szól, hogy egy ízletes falatozás után ne a vécén ülve tartsák a turisták a lavórt a szájuk alá. Ennek érdekében általános, az étel elkészítésére és felszogálására vonatkozó higiéniai sztenderdeket vezetnek be; az utcai főzéshez szükséges engedélyt csak akkor adják ki, ha a vállalkozó és alkalmazottai sikeresen levizsgáztak a BMA  által szervezett élelmiszerbiztonsági képzést követően; a hulladékkezelésre és edények valamint evőeszközök tisztítására vontakozó szigorú szabályozást vezetnek be.

 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit gondol az idei Utazás kiállításról?

Kiadónk társoldalai