hirdetés
hirdetés

Nincs itt több meztelenkedés!

Barcelona önkormányzata úgy döntött, véget vet a meztelenkedésnek: a jövőben 500 euróig (132 ezer forint) terjedő bírsággal sújthatják a városban fürdőruhában sétálókat és az erre fenntartott strandokról kimerészkedő nudistákat.

hirdetés

 A képviselőtestület pénteki döntése értelmében tilos "meztelenül vagy majdnem meztelenül" sétálni közterületen. A rendelet az uszodákba, strandokra, az azokkal szomszédos utcákra és a tengerparti sétányokra száműzi a fürdőruha-viseletet.
    A városban való - egyébként igen ritka - meztelenkedés 300-500 eurós pénzbüntetéssel sújtható, míg a jóval gyakoribb fürdőruhában való megjelenés 120 és 300 eurós büntetést von maga után.
    A katalan főváros óvárosa a tengerparttal és a kikötővel szomszédos. A polgármesteri hivatal korábban sikertelenül próbálkozott táblák elhelyezésével elrettenteni a városban való fürdőruhás viselettől.
     A rendelkezést megsértőket előbb figyelmeztetik, csak utána bírságolják meg - mondta el Assumpta Escarp, a polgármesteri hivatal biztonságért felelős tanácsnoka.
    A belváros egyes kereskedelői üdvözölték a döntést, míg a nudizmus hívei botrányt emlegetnek.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai