Összefogtak az ifjú turisztikai menedzserek

Magyarország turizmusának innovatív alakítását és gyors fejlődésének elősegítését tűzte ki célul az elsősorban 45 évesnél fiatalabb szakembereket tömörítő Turisztikai Managerek Szövetsége, amely több mint száz fő részvételével hétfő este megtartotta alakuló ülését a Hilton Budapest Hotelben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az egy évvel ezelőtt alakult szervezet elnöke, Polgár Tibor, a Balatontourist Zrt. vezérigazgatója bevezetőjében így fogalmazta meg céljaikat:

„A szövetséget azért hoztuk létre, hogy összegyűjtsük a fiatal, 45 év alatti tehetséges szakembereket, fontos networking lehetőséget biztosítsunk számukra, képviseljük érdekeiket és a legmagasabb szintű tudásbázist nyújtsuk részükre. Fontosnak tartjuk az utánpótlás kérdését, melyet tudatosan menedzselt karrierépítési programok létrehozásával és meghatározó vállalatok bevonásával kívánunk megvalósítani, kiugrási és fejlődési lehetőséget biztosítva a tehetséges fiatalok részére.”

 

 

A szövetség az Együtt, Veled, Érted a jövő turizmusáért! szlogen jegyében kíván működni.

A TMSZ elnökségében Polgár Tibor elnök mellett Hegedűs Attila alelnök (BDO Magyarország kft.) és Takács Péter alelnök (Malév Air Tours) kapott helyet. A főtitkári feladatokat Fáska Gábor (Opera Garden Hotel) látja el.

A szövetségben a szakmai munka négy tagozatban folyik. Első ránézésre a szállodai tagozat, melyet Szabó Mihály (Gingko Sas Hotel, Hódmezővásárhely) vezet, a legnépesebb. Az utazási irodai tagozatot Takács Péter vezeti, Selmeczi Vilmos (Waldorf Catering) irányítja a gasztronómia-vendéglátás tagozat munkáját. Van sport tagozat is, Horváth Gábor kajakozó világbajnok vezetésével.

A rendezvénynek otthont adó szálloda képviseletében Deák Imre, a Danubius Hotels Nyrt. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, hogy különösen olyan időkben szükséges az összefogás a szakmában, mint most, amikor minden változik körülöttünk.

Polgár Tibor elmondta, hogy 45 évben határozták meg a szövetségben a korhatárt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel támogató tagnak várnak mindenkit, aki kortól függetlenül egyetért a céljaikkal. Egyébként hosszú távra terveznek, „40-45 évünk van még a szakmában” – hangsúlyozta.

Együttműködést terveznek egyébként minden szakmai szervezetettel, az MSZÉSZ-től a MUISZ-on át MKIK-ig.

Ezután az egyes tagozatok vezetői számoltak be terveikről. Szabó Mihály kiemelte, hogy egy hónap múlva szakmai napot rendeznek aktuális kérdésekről, ezek közé tartozik például az áfa, az ifa, a turizmus törvény és az új kongresszusi központ kérdése. A rendezvényen beszédet mond majd a Best Western szállodalánc régiós vezérigazgatója is.

Takács Péter azt hangsúlyozta, hogy a be- és kiutaztatás aktuális kérdéseivel egyaránt foglalkozni kívánnak, kiemelt figyelemmel fordítva a folyamatosan átalakuló online piacra.

Selmeczi Vilmos arra hívta fel a tagság figyelmét, hogy merjenek formabontók és trendik lenni. A hatékony lobbizást jelölte meg a tagozat egyik legfontosabb feladataként, de üzemeltetési kérdésekkel és a vendégszeretet újrafogalmazásával is foglalkozni kívánnak. Október 4-én a Baldaszti Bisztróban aktuális kérdéseket járnak majd körül a hazai gasztronómia néhány sikeres képviselője (Segal Viktor, Biró Lajos, Gerendai Károly) részvételével.

„A Sport tagozat fő célja, hogy a sport és a turizmus elválaszthatatlan kapcsolatát bemutassák. Olyan ága ez turizmusunknak, amely jelentős potenciállal bír. Gondoljunk csak a Forma-1 re, a műrepülő vagy Triatlon világbajnokságra, vagy a szegedi kajak-kenu világversenyekre, az edzőtáborokra. E terület hazánk sportban elfoglalt szerepének, nemzetközi megítélésünknek köszönhetően erős lehet a jövőben, ehhez megfelelő koncepció, szakemberek és összefogás szükséges” – emelte ki Horváth Gábor.

Horváth Gábor azt is elmondta, hogy immár második alkalommal rendezik meg Telkiben a Globall Football Park & Sporthotel által alapított éves jótékonysági turisztikai kispályás labdarúgó tornát, ezúttal a Turisztikai Managerek Szövetségének szervezésében.

Az idén az ország egész területéről 57 férfi csapat, vagyis közel 600 fő jelentkezett a küzdelmekre. A rendezvény fővédnöke Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke. A nevezési díjak egy részét az SOS Gyermekfalvak alapítvány támogatására fordítják. Az ősszel rendeznek még egy Turizmus Regatta elnevezésű vitorlásversenyt is Balatonfüreden, amelynek nevezési díjából szintén az SOS Gyermekfalvakat támogatják.

Azt est hivatalos részének lezárásaként, a networking megkezdése előtt Niklai Ákos, a szeptember eleje óta új nevet használó Magyar Szállodai és Éttermi Szövetség (MSZÉSZ) tiszteletbeli elnöke osztotta meg gondolatait az egybegyűlt fiatal szakemberekkel.

Niklai tolmácsolta az MSZÉSZ üdvözletét, majd a nyelvtudás, a nyitottság és az élet végéig tartó tanulás fontosságára hívta fel a hallgatóság figyelmét. Végezetül arra kért mindenkit, osszák meg gondolataikat az idősebb, tapasztaltabb kollégákkal, mindenki hasznára!

Bővebb információk az új szakmai szervezetről a www.tmsz.eu oldalon olvashatók.


Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.