hirdetés
hirdetés

Pótlóbuszra kell számítani

Pótlóbusz jár a a H8-as HÉV Cinkota és Gödöllő közötti szakaszán a most következő hétvégén, valamint a ráckevei (H6-os) HÉV helyett két hétvégén a Közvágóhíd és Dunaharaszti-külső között.

hirdetés

Cinkota

A H8-as HÉV csak az Örs vezér tere és Cinkota között közlekedik június 9-én és június 10-én karbantartási munkálatok miatt. A H8E és a H8Y jelzésű pótlóbuszok a 3-as főút mentén haladnak, Mogyoródra és Szilasligetre nem térnek be. Az utasok a kistarcsai kórházhoz a H8E, az Auchan Ligethez pedig a H8Y jelzésű járattal juthatnak el, a pótlóbuszok többnyire a 992-es autóbusz megállóiban állnak meg.

Mogyoród és Szentjakab között a H8SZ jelzésű igényvezérelt pótlóbuszjárattal lehet majd utazni. Ez azt jelenti, hogy a járat csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény van. Az utazási szándékot a +36/20-459-9458-as telefonszámon lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Ha regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon.

Ráckeve

A H6-os HÉV június 9-én és 10-én, valamint június 23-án és 24-én rövidített útvonalon, csak Dunaharaszti-külső és Ráckeve, illetve Tököl között jár karbantartási, valamint a Grassalkovich úti felüljáró felújításához kapcsolódó kiegészítő munkák miatt.

A H6-os jelzésű pótlóbuszokra a Közvágóhídnál a Kvassay Jenő úton, Dunaharaszti-külső végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett lehet felszállni. pótlóbusz a HÉV vonalát követve közlekedik; Pesterzsébet-felsőtől Soroksár, Hősök teréig a 66-os busz, a Szent István utcánál a 135-ös busz megállóiban, Millenniumteleptől Dunaharaszti-külsőig a HÉV-állomásokhoz tartozó pótlóbusz-megállóhelyeken áll meg.

A csatlakozás érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje kora reggel, így a reggeli első, a Közvágóhídra érkező HÉV-pótlóbuszról át lehet szállni a Jászai Mari tér felé tartó 2-es és a Keleti pályaudvar felé induló 24-es villamosra.
pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd és a Millenniumtelep között a Budapesten belül érvényes helyi, a Millenniumtelep és Dunaharaszti-külső között pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, ám a már érvényesített jegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell - közölte a BKK.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai