hirdetés
hirdetés

Prémium Magyar Napok Prágában

A Magyar Turizmus Zrt. csehországi képviselete és Nyugat-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága, valamint a Prágai Magyar Nagykövetség Külgazdasági Osztálya és a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében június 4-én és 5-én zajlott Prágában a Prémium Magyar Napok rendezvénysorozat. 

hirdetés

A cseh fővárost sújtó súlyos árvíz és az ezzel járó közlekedési nehézségek ellenére valamennyi programot kiemelkedő érdeklődés kísérte. A prágai várban található Lindner Hotel Prague Castle konferenciatermeiben az MT Zrt. csehországi külképviselete által megszervezett prezentáción és workshopon először Tama István, a társaság Nyugat-Dunántúli RMI igazgatója, majd a díszvendég Kapuvár képviseletében Németh-Csóka Gábor alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Ezt követően Szirányi András külképviselő prezentációja következett, melyben ismertette a magyar turizmus trendjeit és a cseh turisták számára vonzó kínálatot, majd részletesen bemutatta a Magyarországról érkezett turisztikai szolgáltatókat: a Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesületet, a büki Corvus Hotelt, a Smederg Bt-t, a Sárvári TDM-et, a Hotel Park Innt, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft.-t, a Lenti Gyógyfürdőt, a Zalakarosi Turisztikai Egyesületet és a debreceni Aquaticumot.

A prezentációk után workshop következett, a munkában elfáradt partnereknek pedig nyugat-dunántúli borok, illetve a büki gyógyfürdő masszőre segített ellazulni.

(A képen balról jobbra: Szatmáry Kristóf államtitkár; a tolmács; Pető Tibor nagykövet; Kolozsvári István külgazdasági tanácsos; Szirányi András külképviselő; Tama István RMI igazgató.)

A szakmai program végeztével a prágai Hotel Savoy báltermében ünnepélyes fogadás várta a résztvevőket, melyen az ételekről a Magyarországról érkezett mesterszakácsok gondoskodtak, valamint csúcsminőségű magyar borok kóstoltatása is zajlott. A köszöntőbeszédeket Pető István nagykövet, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Milan Hovorka cseh gazdasági miniszterhelyettes tartották.

Június 5-én a nagykövetség épülete adott otthont Kapuvár város gyógyturisztikai témájú prezentációjának, melynek keretében a városi kórház különleges gyógykezeléseire hívták fel a nagyszámú érdeklődő (orvosok, gyógyturizmussal foglalkozó szakemberek) figyelmét.

A hazánkba utazó cseh turisták vendégéjszakáinak száma tíz éve folyamatosan és dinamikusan növekszik. 2012-ben a KSH előzetes adatai szerint 187 127 cseh turista összesen 535 548 vendégéjszakát töltött el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, ez a vendégéjszakák tekintetében 4,2 %-os növekedést jelent, így Csehország 2012-ben hazánk 6. legnagyobb küldőországa volt. Ez a kedvező trend 2013-ban is folytatódik, az első negyedévben a kereskedelmi szálláshelyeken a cseh vendégéjszakák száma rekordnak számító 22,6%-os növekedést mutat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint jó ötlet az utazási irodák részéről a kínálatuk teljes áras megjelenítése?

Kiadónk társoldalai