Remekeltünk a nemzetközi párlatversenyen

A magyar főzdék ismét kiválóan szerepeltek az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen, ahol 12 ország, 171 (ebből 24 magyar) főzde 1 560 mintával vett részt.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az ausztriai Bad Ischl üdülővárosban megrendezett díjátadóról összesen 120 éremmel térhettek haza a magyarok, így összesítésben hazánk a harmadik helyet érte el. A Nemzetgyőztes 14 éremmel az Agárdi Pálinkafőzde lett, a következő legtöbb (13) díjat a Zimek Manufaktúra nyerte el, és a Vitalis Kft. Magyar Kajszi Barack pálinkáját díjazták az Év Pálinkája címmel. A megméretésen több különlegesség is elismerésben részesült, mint például az aranyérmes kömény, az ezüstérmes kadarka seprő- és medvehagyma, valamint a bronzérmes kávé és sajmeggyvirág párlatok. A hazai nyertesek díjait Font Sándor képviselő, a Magyar Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának elnöke, Wolfgang Lukas, a Destillata ügyvezető igazgatója és Panyik Gáborné dr., a Pálinka Céh Egyesület elnöke adta át csütörtökön, Budapesten.

Éremtábla a magyar indulókról:

Nemzetgyőztes 2011: Agárdi Pálinkafőzde 1 arany, 7 ezüst és 6 bronz

Zimek Manufaktúra – Treffpunkt GAR 2000 Kft.: 2 arany, 4 ezüst és 7 bronz

Pap és Pap Kft. – Etyeki Czimeres Pálinkák: 2 arany, 3 ezüst és 5 bronz

Vitalis Kft. – Márton és lányai pálinkák: az Év Pálinkája = 1 arany, 4 ezüst és 5 bronz

Brill Pálinkaház Kft.: 1 arany, 4 ezüst és 3 bronz

Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft.: 1 arany, 3 ezüst és 5 bronz

Johanna Kft. – GUSTO Pálinkák: 1 arany és 3 bronz

Miskolci Likőrgyár Zrt. Prekop Pálinkafőzde: 2 bronz; likőr kategóriában 1 arany és 1 bronz

Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúra: 4 ezüst és 1 bronz

Tuzséri Pálinka Manufaktúra Gyümölcspárlat Bt.: 3 ezüst és 4 bronz

Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft.: 3 ezüst és 3 bronz

Gombosi Pálinkafőző Kft.: 2 ezüst és 4 bronz

Zsindelyes Pálinkafőzde Kft.: 2 ezüst és 2 bronz

Kőkötő Kft. – Thummerer pálinkák: 2 ezüst és 1 bronz

Speciál Mobil Kft.: 1 ezüst és 1 bronz

VÁRDA-DRINK Zrt.: 1 ezüst és 1 bronz

Spirits – 68 Kft. Nobilis Pálinka: 3 bronz

Tarpa Manufaktúra Kft.: 3 bronz

Pelle Párlatház Kft.: 2 bronz

Hunnium Kft.: 2 bronz

Arany Kapu Borászati Melléktermék Feldolgozó Zrt.: 1 arany

Olasz Krisztina: 1 ezüst

Márkházi Pálinkafőző Társaság Kft.: 1 bronz


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.