hirdetés
hirdetés

Sok bécsinek fogalma sincs

Több mint negyven, uniós támogatással megvalósított beruházást nézhetnek meg közelebbről a bécsiek 2018. május 15. és 19. között az "EUrópa Bécsben" elnevezésű kampány keretében. Revitalizált élőhelyeket, mezőgazdasági üzemeket látogathatnak meg, illetve kutatási és oktatási projekteket ismerhetnek meg - tájékoztatott Bécs város budapesti képviselete.

hirdetés

Mivel sok bécsinek fogalma sincs, hogy az Európai Uniónak is köszönheti a közeli felújított játszóteret, a helyi kertészetből származó uborkát vagy éppen az aktuális nyelvtanfolyamát, az osztrák fővárosban idén is megrendezik az EU-s projektek hetét. Bécs – egyedüli osztrák tartományként – második alkalommal csatlakozott az Európai Bizottság "Európa a régiómban" elnevezésű akciójához, amelynek célja, hogy megmutassa az embereknek, miként profitál a régiójuk az uniós támogatásokból.

Erre a bécsieknek 2018. május 15. és 19. között van lehetőségük, amikor több mint negyven beruházást és programot ismerhetnek meg részletesebben. A kutatási és együttműködési projektek keretében például bepillantást nyerhetnek az Österreichische Computergesellschaftnál a robotika és mesterséges intelligencia területén zajló kutatásokba, a város környezetvédelmi ügyosztályánál mindent megtudhatnak a városi hőszigetekről, az AustriaTechnél pedig a határokon átívelő utazástervezésről.

Nyílt napra várják az érdeklődőket azok az intézmények, amelyek különböző oktatási és integrációs programokat kínálnak a legkülönbözőbb korosztályoknak. Ezek között van környezetvédelemre nevelés gyerekeknek, tanácsadás romáknak, többnyelvű oktatás az óvodákban és általános iskolákban, pszichiátriai betegek munkaerőpiaci integrációja, illetve startup-akadémia is.

Az EUrópa Bécsben harmadik nagy témaköre a természettel és környezetvédelemmel kapcsolatos. A résztvevők a különböző séták és túrák mellett megtudhatják például, miként igyekszik összehangolni a bécsi erdészet a város egyik közkedvelt kirándulóhelyén, Lobauban a természetvédelmet a látogatók igényeivel. A Bioforschung Austria jóvoltából megismerhetik a hagyományos és a biológiai gazdálkodás közti különbséget és ezek hatásait, valamint bekukkanthatnak a Gugumuck csigafarmra vagy a Flicker kertészet legújabb üvegházába.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai