Személyi változások a Danubius Hotels Group szállodáiban

A Danubius Hotels Group három szállodájában is személyi változások történnek 2019. február 1-től. Nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit, helyét Árvai Zoltán veszi át a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák élén. Az így megüresedett szállodaigazgatói pozíciót Peter Knoll tölti be a Hilton Budapestben, amely a jövőben egy klasztert alkot a Gundel Étteremmel.

Új szállodaigazgató a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena klaszter élén

2019. február 1-én nyugdíjba vonul Dr. Sükösdné Mózer Judit a Hotel Hungaria City Center és Danubius Hotel Arena szállodák igazgatója, aki tavaly májusban került a szállodák élére. A szakember 1976 nyarán lépett be a Danubius Hotels Group jogelődjének számító HungarHotels pécsi szállodáiba, ahol dolgozott portásként, éttermi vezető-helyettesként, cukrászdai üzletvezetőként, majd pedig szállodavezetőként. 1997 augusztusától a pécsi Hotel Palatinus szállodaigazgató-helyettese lett. 2005 januárjától Budapesten folytatta pályafutását, ahol először a Hotel Budapest, később a Danubius Hotel Flamenco, 2017-től pedig a Hotel Hungaria City Center és a Danubius Hotel Arena szállodák klaszter igazgatójaként dolgozott.

A két szálloda igazgatói pozíciójába Árvai Zoltán érkezik a Hilton Budapestből, aki az utóbbi három évben eredményesen vezette a szállodai felújításokat, itt megszerzett tapasztalataira a jövőben a Hotel Hungaria és a Danubius Hotel Arena épületeiben tervezett felújítások során számít a szállodavállalat. Árvai Zoltán ötcsillagos, front office területen szerzett vezetői gyakorlattal a háta mögött 2004 nyarán csatlakozott a Hilton Budapest csapatához. Szállodaigazgató-helyettesként először a szállodai divízió, majd az éttermi területek szakmai vezetéséért felelt, majd 2008 őszétől a szálloda igazgatói feladatait látta el.

Változások a Hilton Budapest vezetésében

A változások okán megüresedő Hilton Budapest szállodaigazgatói pozícióját a Gundel Étterem ügyvezető igazgatói pozícióját is betöltő Peter Knoll veszi át. A Danubius Hotels Group ötcsillagos szállodája a megújulás alatt álló Gundel Étteremmel közös klasztert alkot a jövőben. Peter Knoll idén februárban érkezett szállodavállalatunkhoz, hogy több mint 30 éves tapasztalatával segítse a főváros ikonikus gasztronómiai helyszínének megújulását. Az elmúlt hónapokban számos intézkedése hozzájárult ahhoz, hogy a Gundel Étterem hatékonyabban és szervezettebben működhessen.

Forrás: Turizmus Online


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.