hirdetés

Szép magyar szereplés az EuroSkills-en

Érmes helyezésekkel térnek haza a magyar versenyzők a 2012-es, a belgiumi Spa-Francorchamp-ban rendezett EuroSkills vetélkedésről.

hirdetés

Az European Skills Promotion Organization (ESPO) szervezet 2007-ben jött létre, a WSI által is megjelölt feladatok európai szintű koordinációja céljából, a lisszaboni folyamat célkitűzéseinek támogatása érdekében. Az EuroSkills versenyek a WorldSkills szakmai versenyek célkitűzéseit követik azzal a különbséggel, hogy az egyéni megmérettetés mellett bizonyos szakmák szakmacsoportba rendeződve csapatversenyként is értékelve vannak, ezeknél a bírálati szempontok között kiemelt jelentőséggel bír - az Európai Unió számára fontos - a csapattagok közötti együttműködés, kooperáció, közös kreativitás.
Az idei évtől WorldSkills Europe névre hallgató szervezetnek automatikusan tagjaivá váltak a WorldSkills tagok. A két szervezet évente rendezi meg a szakmai versenyeket: páros évben EuroSkills, páratlan évben WorldSkills versenyre kerül sor változatos szakmákban, szakmacsoportokban.
A háromnapos belgiumi versenyen Berki Zsolt szakács és Kasko Jessica felszolgáló képviselte a vendéglátó szakmát – mellettük még számtalan fiatal magyar szerepelt és szerzett érmeket.
A szakácsok között Berki Zsolt negyedik helyen végzett a 15 fős mezőnyben – az osztrák, az észt és a finn versenyző végzett a dobogón -, Kaskó Jessica pedig felkapaszkodott a dobogóra, őt is a finn és az észt „kollégája” előzte csak meg. Berki esetében érdemes megjegyezni, hogy 525 pontos teljesítménnyel (a maximum 600 pont), mindössze egy (!) ponttal szerzett kevesebbet, mint a dobogó harmadik fokán végzett finn hölgy.

Magyar páros a dobogó harmadik fokán (kép: facebook)


A tizenöt nemzeti páros versenyében Berki Zsolt és Kasko Jessica a harmadik helyet szerezte meg, a finn és az osztrák páros mögött, hihetetlen balszerencse, hogy itt is egy pont hiányzott az ezüsthöz!
A magyar fiatalok összességében 5 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérmet gyűjtöttek az EuroSkills 2012 versenyen.

(kép: facebook)

 

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai