„Szívből köszönöm és minden jót kívánok a jövőben”

Ekképpen búcsúzott magyarul, remek kiejtéssel Carmen Breuss az osztrák nagykövetség rezidenciájának kertjében, majd átadta az Österreich Werbung (ÖW) budapesti képviseletének vezetését Michael Strassernek 2017. agusztus 10-én.

Carmen Breuss 2016. július 1-től ideiglenesen töltötte ki az Emannuel Lehner Délkelet-Ázsiába történt távozása és a képviselet új vezetőjének kinevezése közti intermezzót. Távozását követően visszatér korábbi állomáshelyére, Zürichbe, ahol már 1997-től kezdve az ÖW kötelékében csábította a turistákat Ausztriába a Németország–Ausztria–Svájc régióból. „2016-ben több magyar utazott Ausztriába, mint bármikor korábban” — utalt Breuss elégedetten a tavalyi, valóban impozáns 1 771 100 vendégéjszakára, melyet 6,4%-os növekedés mellett 533 900 honfitársunk „hagyott” osztrák kereskedelmi szálláshelyeken. A magyar vendégéjszakák száma a 2009-es, 426 498-as eredmény óta folyamatosan növekszik. „Az első féléves adatok alapján 2017. szintén ígéretesnek néz ki” — biztatott a leköszönő képviseletvezető az idei évet illetően.

„Tanúim vannak rá” — mutatott hallgatóságára Michael Strasser, miután Breuss a megjelenteket biztosította arról, hogy utóda is megtanul majd magyarul. Az ÖW-nél karrierjét 1990-ben, Berlinben kezdő, majd legutóbb öt év, az Olaszország–Spanyolország–Franciaország térségért felelős milánói képviseletvezetést követően Budapestre delegált Strasser elődjeihez hasonlóan nem csak a magyar piacot „gyúrja” tovább, hanem a térség további 8 országában is felel Ausztria turizmus marketingjéért. „Carmen magasra tette a lécet, de a számok jól alakulnak” — mondta az ÖW-színekben Hamburgot, Moszkvát, Koppenhágát, Madridot és Tokiót is megjárt Strasser, majd Elisabeth Ellison-Kramer osztrák nagykövet jelenlétében átvette ezen a forró augusztusi napon budapesti pozícióját a következő 5 évre.


Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.