hirdetés

Sztárok, szakácsok, rizottók

Rendhagyó és igencsak különleges kezdeményezés színhelye volt április 17-én délután 15-17 óráig a pesti ARAZ Étterem konyhája és vendégtere: főzni tudó és kevésbé tudó hazai sztárok, az étterem, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó Continental Hotel Budapest üzleti partnerei és törzsvendége, és a konyhában segítő profi szakácsok népesítették be két órára a Dohány utcai ismert fine dining vendéglátóhelyet.

hirdetés

Nekik adta át két órára Barka Áron chef de cuisine a birodalmát. Mindannyian ugyanazon cél érdekében érkeztek: megnyerni egy olyan különös megmérettetést, amely során az derül ki, ki tud a legjobb, legkülönlegesebb és szemre is a legmutatósabb rizottót készíteni?

Nézze meg a vidám főzést képekben is! Kattintson!

Rákóczi Feri, a Class FM rádió mindig hajnalban kelő műsorvezetője magabiztosan érkezett, nem véletlenül: ő ismerten a gasztronómia megszállottja, értője és lelkes gyakorló híve, saját bevallása szerint egy rizottó szinte a kisujjában van. Antal Timi, az RTL Klub 2012. évi X-Faktor női győztese már kevésbé volt biztos konyhai tudásában, ő a csapatában segítő profi szakácstól remélt – és persze kapott is – bőven segítséget. Pindroch Csaba, az ismert színész, szokásos lazaságával és kedvességével állt a tűzhely mögé – az az igazság, ő sem vallott szégyent: profi mód aprította a rizottóba valókat, keverte az ételt a tűzhelyen, és elsőrangúan tálalt. De meglepő módon Gallusz Niki művésznő is remekelt a konyhán: bár ő fennen hangoztatta, hogy a kulinária területéről inkább másik oldal, a jókat enni, inni szeretete áll közel hozzá – ennek ellenére kiválóan teljesített a versenyen.

Nemcsak a sztárok, hanem a szálloda üzleti partnerei és kedves vendégei is csillogtatták gasztronómiai hozzáértésüket, ugyanis ők voltak azok – Kollár Cecília a Contact Travel képviseletében, Tőkés Adrienn a Dynamic Tours-tól, az étteremben naponta vendégeskedő Kovács néni, a ház törzsvendége, és Lukács Csaba újságíró (a Magyar Nemzet világot járó főmunkatársa, aki épp Észak-Koreából érkezett egyenesen a versenyre) -, akik sorsolás útján egy csapatba kerültek valamelyik hírességgel.

Egy órát kaptak a sütés-főzésre a csapatok, amelyeknek alkalmi névválasztása szintén beszédes: Női szeszély lett a Gallusz Niki –Tőkés Adrienn páros neve, műalkotásuk pedig, egy igazán különös színűre sikeredett rizottó a Rózsaszín álom á la huncut rizottó nevet kapta.

Nézze meg a vidám főzést képekben is! Kattintson!

Igazán nagy találkozás sikeredett a Kovács néni & Pindroch Csaba duó esetében, hiszen, mint kiderült, a törzsvendéghölgy nemcsak Csaba művészetének nagy rajongója, hanem gyakorlatilag a szomszédja is, hiszen egy helyen laknak. Így a névválasztásuk is logikus: először Mr. és Mrs. –nek hívták őket, majd amikor kiderült, hogy földiek, Szomszédok lett rögvest a nevük, ételük pedig a Parmotto á la Balas nevet kapta (tisztelegve ezzel az őket segítő szakács tudásának is).

Rákóczi Feri annyira a konyha ördöge, hogy eleinte nem is kellett neki segítség – igaz, nem is volt, hiszen a világjáró újságíró kicsit megkésve érkezett egyenesen a repülőtérről. A végére azonban ketten – hölgyszakács segítőjükkel kiegészülve – alkottak nagyot, igaz, nem maradandót, mert a Ferencesek elnevezésű csapatuk Ferencesek eledele nevű rizottó költeményük az utolsó szemig elfogyott.

Nézze meg a vidám főzést képekben is! Kattintson!

Antal Timi pedig alkalmi csapattársával, Kollár Cecíliával profi módon hagyatkozott a konyhai életben jártas ARAZ-beli szakácsra, így elsöprő sikert arattak Rizosztár nevű csapatuk Kacsotto á la Rizosztár elnevezésű, látványos és ízletes munkájukkal.

Mindenki időre elkészült, gyönyörűen tálalva az eredményt, a szigorú ítész zsűri – melynek tagjai: Barka Áron (ARAZ Étterem, chef de cuisine) Dénes Dóra (Travelo, szerkesztő) Géher Zoltán (Continental Hotel Budapest, igazgató) Vágó Ágnes (Vendég & Hotel, felelős szerkesztő) Wiszkidenszky András (Dining Guide, tulajdonos) alig győzte kóstolni a sok látványosan finom rizottót. Megszületett a végeredmény is, amely a következő volt: Leggyorsabb és legjobb ételnév Ferencesek, legjobb íz harmónia Rizosztár, legötletesebb csapatnév Szomszédok, legszebb tálalás Női szeszély.

És végül ne feledkezzünk el a sztárokat, üzleti partnereiket, no meg Kovács nénit nagyban segítő ARAZ-szakácsokról sem, ők Bakonyi Balázs, Gracza Sándor, Klemensz Georgina és Varga Gábor voltak.

Nézze meg a vidám főzést képekben is! Kattintson!

A Vendég & Hotellel közösen megrendezett versenyen nem volt vesztes, mindenki nyert. Aki sztárokkal süthetett-főzhetett, nekik egy feledhetetlen időtöltést, aki kóstolta az ételeket, ők gasztronómiai élményt kaptak, és mindenkinek jutott az örömfőzés alatt, a felhőtlen, jókedvű bolondozás során laza két órás szórakozás.

Minden nyertesnek a Continental Hotel Budapest értékes ajándékait nyújtotta át a ház képviseletében Varga Kitti marketing menedzser, aki moderálta a vidám rizottóshow bemutatót a Dohány utcai konyhán.

Fotó: Kolbe Gábor
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint jó ötlet az utazási irodák részéről a kínálatuk teljes áras megjelenítése?

Kiadónk társoldalai