hirdetés

Terror Srí Lankán

Három katolikus templomot és három luxusszállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lanka fővárosában Colombóban

hirdetés

Hat támadást a fővárosban, Colombóban követtek el: négy luxusszállodában, a Szent Antal katolikus templomban és egy eddig meg nem nevezett épületben. A két vidéki robbantást a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város katolikus Szent Sebestyén-templomában, illetve a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város evangéliumi keresztény templomában hajtották végre. Az öngyilkos merénylők mindegyike Srí Lanka-i állampolgár volt. 

Harminckilenc külföldi van a merényletsorozat 290 halálos áldozata között – közölték a szigetország hatóságai. A sebesültek száma 500.

Hétfőn a helyi egészségügyi miniszter bejelentette, hogy egy eddig ismeretlen, kisebb helyi iszlám szélsőséges csoport, a Nemzeti Tauhít Dzsamaat követte el a vasárnapi robbantásokat.

Az AFP a helyi rendőrségre hivatkozva azt írja, 87 újabb robbanószerkezetet találtak a fővárosban, a colombói buszállomáson. Hétfőn pedig a repülőtérre vezető úton is találtak egy bombát a hatóságok, amit sikeresen hatástalanítottak.

Ferenc pápa húsvét vasárnap a vatikáni Szent Péter téren mondott beszédében, kegyetlen erőszaknak nevezte a  merényleteket, valamint a szigetország keresztény közösségét, az áldozatok családjait és a sebesülteket "szerető barátságáról" biztosította.

(forrás: MTI, hirado.hu, Index)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai