hirdetés
hirdetés

Több mint 500 helyen százezreket aktivizált

A Big Jump, azaz a Nagy Ugrásnak keresztelt európai program a folyók, a mellékágak, a holtágak és a vizes élőhelyek rossz állapotára, a folyó és az emberek közötti kapcsolat megszakadására kívánja felhívni a figyelmet. Az akció magyarországi központi helyszíne idén Göd volt.

hirdetés

A Nagy Ugrás európai kezdeményezés, folyóink és természetes vizeink védelmének fontosságára hívja fel a figyelmet, valamint arra is rávilágít, hogy az emberek életében milyen fontos szerepet játszanak az élővizek. 2005-ben 22 ország 31 folyójába ugrottak be az emberek egyazon pillanatban. Akkor  250 000 ember csatlakozott, és ugrott vízbe Európa-szerte. Azóta is évről évre július második vasárnapján délután háromkor többszázezren fejezik ki a Nagy Ugrással, hogy fontos számukra édesvizeik jövője. 

fotó: Mónus Márton, MTI

Idén tizenhárom közösség saját Nagy Ugrásuk megszervezésével hívta a figyelmet az ember és a természetes környezet közötti harmónia újraélesztésére, amit egy nagy közös csobbanással ünnepeltek meg. A Természetvédelmi Világalap (WWF) Nagy Ugrás kampányának keretében Magyarország és Európa-szerte  több mint 500 helyen százezrek ugrottak folyókba és más természetes vizekbe, hogy felhívják a figyelmet az éltető vizek fontosságára.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai