hirdetés

Modern szakácsképzés indul Magyarországon

A Magyar Gasztronómiai Egyesület új szemléletű kurzusai szeptemberben kezdődnek.

hirdetés

A Magyar Gasztronómiai Egyesület egyéves időtartamú, intenzív szakácsképzést indít 2013 szeptemberétől, közölte az Egyesület. Az elméleti oktatás alapja A hivatásos szakács (La cuisine professionnelle) c. francia tankönyv, a The Professional Chef (az amerikai CIA hivatalos tankönyve), a Bűvös Szakács és a készülő Új magyar konyha anyaga. 

Minden eredményesen vizsgázó a tanév végén oklevelet kap a Magyar Gasztronómiai Egyesület és azon vezető étterem igazolásával, ahol a szakmai gyakorlatot végezte. Az oktatás nyolcas csoportokban zajlik, kéthetes forgóban, az alábbi rendszer szerint. Egy hétig mindig a budapesti Hegedűs Gyula utca 56. sz. a helyszín, ezen belül heti 2 nap a tankonyhai gyakorlat, 2 nap az elmélet.

Az elméleti kurzusokat a Magyar Gasztronómiai Egyesület oktatói tartják – Molnár B. Tamás, Várvizi Péter, Vomberg Frigyes irányításával.

Minden második héten a résztvevők az ország vezető éttermeiben dolgoznak. Az MGE biztosítja a legjobbaknak, hogy a Gault&Millau étteremkalauzban szakácssapkát vagy magas pontszámot kiérdemelt konyhákra kerüljenek, ahol a kor követelményeinek megfelelő éttermi gyakorlatot sajátíthatnak el.

A havi tandíj előreláthatóan 40 000 Ft lesz. Cél, hogy a minden második héten zajló szakmai gyakorlaton lehetőleg mindenki meg tudja keresni a tandíját. A tandíj pontos összege a jelentkezők számától is függ.

Elvárt az érettségi, alapfeltétel az eltökéltség. Olyanok jelentkezését várják, akik eldöntötték, hogy szakácsok akarnak lenni. Az első évben mintegy 30 tanulót fogadnak.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai