hirdetés

Város a városban

A modern pop art stílusú belsőt az ismert kortárs művész Weiler Péter tervezte úgy, hogy épület Budapest esszenciáját jelenítse meg: látványával, ikonikus hidakkal és a legfontosabbal, az itt élő emberekkel. 

hirdetés

Az ibis Styles Budapest Citywest 114 szobával rendelkező szálloda. Az épületnek számos inspiráló történetet sikerül elmesélni a digitális képek, mély színek és váratlan dekorációs részletek segítségével.

Megtalálhatóak az utalások a népszerű turistalátványosságokra, melyeket új és innovatív módon prezentál a designer. Leginkább azok szemével, akik tudják, miért lehet szeretni Budapestet. A budapesti hétköznapok dimenzióinak motívuma jelenik meg az új szállodában az alábbi kérdések mentén: mi az, amit mindenképpen látni kell? Milyen specialitásokat ajánl a helyi gasztronómia? Megtalálható-e minden, ami egy tour guide térképén is megtalálható? Az ibis Styles Budapest Citywest szálloda közelebb hozza a vendégeket nem csak a város legikonikusabb helyeihez, hanem olyan egyéb dolgokhoz is, melyek kívül esnek a szokásos turistaútvonalakon. 

Számos digitális kép különböző sarkokban kapja el a vendég figyelmét, ráhangolva őket a város ritmusára, miközben váratlan részletek felfedik a város történelmét is. Weiler Péter megmutatta, hogyan lehetséges kombinálni a pop art stílust retro elemekkel: például régi BKV jegyérvényesítő gépeket helyezett el a szálloda lobbijában, illetve karakteres budapesti épülethomlokzatokat nyomtatott 3D-nyomtatóval. A liftajtók pedig azt az illúziót keltik, hogy különböző tömegközlekedési eszközökre szállunk fel, teli emberekkel. Mindezek mellett minden emelet saját egyedi kialakítással rendelkezik, a szállodai szobák pedig a budapesti hidakat tartalmazó illusztrációkat jelenítenek meg.

Megtapasztalni a várost a benne lakók szemszögéből kétségtelenül egy különleges élmény. Az ibis Styles Budapest Citywest ezt biztosítja, minden nap. A vendégek egy különleges térképet kapnak, amiről hiányoznak a turisták által frekventált helyek, ellenben olyan helyeket tartalmaznak, melyek közel állnak az itt lakók szívéhez. A térképet nem más rajzolta kézzel, mint Weiler Péter. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai