Zsolnay, Róth, Villeroy and Boch

Idén nyáron láthatóvá válik a Párisi Udvar Hotel Budapest ikonikus és historizáló épületének külső megújulása. Az elmúlt időszakban lezajlott munkálatok során befejeződött a homlokzat restaurálása és az épület ékkövének számító kristálykupola megtisztítása. A műemlékvédelemi szabályok követésével megújuló épület kivitelezéséért a Market Építő Zrt. szakemberei felelnek - közölte szerdán az üzemeltető.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Párisi Udvar Hotel Budapest rekonstruálása idén nyáron újabb mérföldkőhöz érkezett. Az elmúlt időszakban zajló munkálatoknak köszönhetően az épület kezdi visszanyerni régi fényét: megújult a kristálykupola és a neves művészek által fémjelzett kerámiadíszítésű, szecessziós homlokzat is - az épületet többek között Zsolnay kerámiák, Róth Miksa üvegablakok és Villeroy and Boch mettlachi is ékesíti, amelyek most újra láthatóvá válnak. A Petőfi Sándor utcai oldal után, az épület Ferenciek tere felőli részéről is – egy hat méteres szakasz kivételével - eltávolításra kerülnek az állványok. A budapestiek megújulva visszakapják a tér, és a főváros egyik, luxushotellé váló ikonikus épületét. A földszinten és a félemeleten üzletek, éttermek, kávézók kapnak helyet, az első szinten spa, wellness és fitnesz szolgáltatások várják majd a vendégeket, emellett öt szinten vendégszobák, valamint a tetőtérben ötszáz négyzetméteren két tetőkertes, körpanorámás luxuslakosztályt is kialakítanak.

Az építkezés műemlékvédelmi projektvezetője Tóth András, műszaki igazgatója Bajnok Sándor. „A kerámia restaurátori munkái 69174 órát öleltek fel, a legintenzívebb időszakban pedig ezen munkafázisok 41 fővel folytak. Kihívással teli projekt volt, mivel egy grandiózus épületről beszélünk: a restaurált homlokzati felület 3000 m2, az épület legmagasabb pontja pedig 41 méter, mely egy 13 emeletes panelháznak felel meg. A munkálatok során közel 10.000 elem került beépítésre az évtizedek alatt tönkrement darabok helyére. Ennek nagyobb része újonnan gyártott Zsolnay, kisebb részük pedig az épületen fellelt eredeti kerámiákból áll. Összesen mintegy 250.000 elem található a homlokzaton, ebből a legkisebb 20 dkg, a legnagyobb 65 kg. Továbbá 500 m2 réz díszműbádog szerkezet is található a homlokzaton, ezen a természetes patina megőrzése mellett kellett restaurátori és rekonstrukciós munkákat végezni 4-5 fő részvételével.” – nyilatkozta Tóth András, a Market Építő Zrt. műemlékvédelmi projektvezetője. Összesen 41 szakrestaurátor segít a kivitelezés során.

A következő építési fázis alatt a belső munkálatokon lesz a hangsúly, ennek köszönhetően a tervek szerint novemberben már a Ferenciek tere is zavartalanul működhet tovább, megfelelve közfunkciójának. A Párisi Udvar pedig - ahol a Mellow Mood Hotels legújabb, The Unbound Collection by Hyatt szállodalánchoz tartozó ötcsillagos hotele kap helyet - télen készül el, ekkor veszi kezdetét a próbaüzem.

„A kivitelezési munkálatok java része már a hátunk mögött van, de természetesen előttünk áll még a szálloda elindítása is, amely a Párisi Udvar Hotel Budapest és a Mellow Mood Hotels számára is komoly lépés. Jelenleg a személyzeti stratégia kialakítására koncentrálunk és több kulcspozíció már betöltésre is került.” - nyilatkozta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel Budapest szállodaigazgatója.

Az index úgy tudja, a tervezett 2018 júniusi átadás helyett decemberben őszre, most pedig év végére módosították a Párisi udvarban épülő ötcsillagos Hyatt Hotel átadását.


Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.