hirdetés
hirdetés

13 millió dollárért eladó a Malév-jegyekből származó követelés

A pénz a már le nem repült jegyek értékesítéséből származik.

hirdetés

Pályázatot írt ki a Malévnek a légitársaságok nemzetközi szövetségével (International Air Transport Association – IATA) szembeni követelés értékesítésére a társaságot felszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft - írja a Kamara Online. A IATA által működtetett elektronikus elszámolási rendszerekben visszatartott, a Malév utolsó repülőjegyeinek értékesítéséből származó 12,85 millió dollár (mai árfolyamon mintegy 3,6 milliárd forint) értékű peresített követelésre február 26. és március 14. között várja az ajánlatokat a felszámoló.

A Malév négy éve, 2012 február elején állt le. A légitársaság csődje közvetlenül 7200 utast érintett, sokan a következő hónapokban terveztek utazni a Malévvel, a légitársaságnak összesen 750 ezer foglalása volt. Ezeknek a jegyeknek az árát tartja vissza mind a mai napig a globális jegyeladó rendszert működtető IATA.

A IATA által visszatartott pénzek azon repülőjegyeknek az árai, amelyeket utazási irodákon keresztül vásároltak. Egy légitársaság csődje esetén a szervezet ezeket az összegeket 60 napon belül visszautalja az utazási irodáknak, hogy azok el tudjanak számolni ügyfeleik felé. A Malév kisebbségi tulajdonosa és egyben legnagyobb hitelezője, az orosz Vnyesekonombank azonban bíróságon megtámadta ezt a gyakorlatot, azt követelve, hogy a pénzt a IATA a Malévnek fizesse vissza.

A kérdést azóta sem sikerült rendezni, így viszont azok az ügyfelek sem láttak még a pénzükből semmit, akik annak idején utazási irodán keresztül vásároltak Malév repülőjegyet.

(forrás: Kamara Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai