hirdetés
hirdetés

5-ből 1-en facebookozunk munkaidőben

Míg a szabadidőnkben nem tudunk kikapcsolódni.

hirdetés

Olvasásra, játékra és a közösségi oldalak látogatására is szakít időt a napi feladatok mellett minden ötödik munkavállaló - derül ki a Kutatópont legfrissebb felméréséből. A számítógépet vagy okostelefont használó dolgozók csaknem egyharmada (32 százalék) bonyolít le magánjellegű telefonokat munkaidőben, ötödük (20 százalék) látogat online közösségi oldalakat, 15 százalékuk pedig számítógépes játékokkal játszik.

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a munkavállalók szabadidejükben nem tudnak igazán kikapcsolódni és többször szorítják háttérbe privát programjaikat, ha a munka azt megkívánja. Az infokommunikációs eszközöket használók 60 százaléka szabadsága alatt is elérhető, 53 százaléka a munkaidején túl, minden második ember pedig betegen is dolgozik. A megkérdezettek kétharmada (67 százalék) úgy véli, hogy a szabadidő alatt végzett munka hatékony. A munkahelyen használt, de privát dolgokhoz kapcsolódó infokommunikációs eszközök használatát is hasonló arányban (69 százalék) tartják fontosnak.  

A Kutatópont eredményei arra is rámutatnak, hogy a munkavállalók csaknem 60 százaléka használ munkájához infokommunikációs eszközöket. Minden negyedik megkérdezett a munkaidejének nagy részét számítógép előtt tölti, minden ötödik pedig a munkaidő legalább felében más infokommunikációs eszközzel is dolgozik. Összességében a magyar munkavállalók 10 százaléka olyan környezetben dolgozik, ahol meghatározó az infokommunikációs technológia használata. 

A megkérdezettek háromnegyede szerint az infokommunikációs eszközök javítják a munkavégzés hatékonyságát, ám azok körében, akik használnak is ilyen eszközöket ez az arány jóval nagyobb, csaknem 90 százalék.

A kutatásról: 

A vizsgálat 2000 fős, országosan reprezentatív mintán készült, személyes lekérdezéses kérdőív felhasználásával. A kutatás alappopulációját a 18 éves és idősebb lakosok jelentették, az adatfelvétel 2016 őszén zajlott.

 

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai