hirdetés

8.4 milliárdért, 3 utazási irodával utazik külföldre az állam

Három utazásszervezővel kötött négy évre szóló szerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) az állam nemzetközi utazásaira kiírt közbeszerzési eljárást követően - írja a Világgazdaság Online.

hirdetés

A nyertesek a már egy ideje a pikszisben lévő Weco-Travel, OTP Travel és IBUSZ voltak. A korábbi időszakokban már szerződött United4 Bonafini Bindair ezúttal nem került be a nyertesek közé, ami miatt vitarendezési kérelmet nyújtottak be. A Bonafininél úgy látták, hogy az IBUSZ árajánlata aránytalanul alacsony, megalapozatlan és a gazdasági ésszerűséggel összeegyeztethetetlen, valamint hogy a közbeszerzésben meghatározott mennyiségű feladatokat a vetélytárs nem tudná ellátni az ajánlatában megjelölt egészen minimális szakemberlétszámmal. A KEF szerint az IBUSZ ajánlatával minden rendben volt, az eljárás jogszerűen zajlott le. Bonafiniék a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordulhatnak még, azonban a jogorvoslat díja akár több millió forintra is rúghat.

A korábban két évre szóló keretmegállapodás ezúttal négy évre szól, de az értéke a kétévessel megegyezően 8,4 milliárd. Az elmúlt két évben leginkább az OTP Travel járt jól az állami utaztatással a portál értesülései szerint. Úgy tudják, hogy az utak kétharmadát ők bonyolították.A három utazási irodán kívül még egy cég jár jól az állami utazásokkal. A foglalások egy kifejezetten erre a célra fejlesztett internet alapú utaztatási szoftveren (CTO) intézhetők. Ezt a TravelSoft Online Kft. üzemelteti. A rendszer használati díja pedig a nettó foglalási érték 2,5 százaléka.

(forrás: Világgazdaság Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Egyetért-e azzal, hogy idén elmarad a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár?

Kiadónk társoldalai