hirdetés
hirdetés

A csehek lehetnek Nyíregyháza új vendégei

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahová 2019. április 11-13. között a nyírségi főváros delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából.

hirdetés

Dr. Kovács Ferenc polgármester és Dr. Ulrich Attila alpolgármester tárgyalásokat folytatott a civil kapcsolatokról, a sport- és kultúrában rejlő lehetőségekről, valamint pályázati együttműködésekről. Újabb találkozóra a Nyíregyházán szeptember hónapban megrendezésre kerülő Tirpák Fesztiválon kerül sor. Renata Chmelová, Prága X. kerülete polgármesterének köszönhetően – aki egyben szenátor is -, a delegáció tagjai látogatást tehettek a Cseh Köztársaság Parlamentjének Szenátusába.

A testvérvárosi programot követően sor került Nyíregyháza turisztikai bemutatkozására, melynek helyszínét Magyarország Prágai Nagykövetsége biztosította. Számos utazási irodai szakember és média képviselő érdeklődött a workshop iránt, melyen dr. Boros Miklós nagykövet és Renata Chmelová, Prága X. kerületének polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Az eseményen dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere mutatta be az új turisztikai fejlesztéseket, többek között a város új négycsillagos szállodáit, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője pedig Nyíregyháza turisztikai attrakcióiról tartott színvonalas előadást.

Bal szélen Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője,  mellette dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, középen Renata Chmelová, Prága X. kerületének polgármestere
Bal szélen Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, mellette dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, középen Renata Chmelová, Prága X. kerületének polgármestere

A jelenlévő utazási irodák örömmel fogadták Nyíregyházát, mint új desztinációt. A cseh vendégek körében legnépszerűbb magyar termék a fürdőturizmus. Az a tapasztalat, hogy a csehek szívesen fedeznek fel újabb területeket, és Nyíregyházának minden adottsága megvan ahhoz, hogy kedvelt úticéllá váljon. A workshop végén ajándéksorsolásra került sor; a fődíj a tematikus állatparki szálloda, a Hotel Pangea**** két fő részére szóló ajándékutalványa volt, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által felajánlott belépőjegyekkel az Aquarius Élmény- és Parkfürdőbe.

A workshopot követően a szervezők egy pálinka – és borkóstolóval egybekötött állófogadásra invitálták a résztvevőket. Nyíregyháza a „hagyományosnak” tekintett küldőpiacai mellett újakat is igyekszik megszólítani. Magyarországon a cseh turisták tavaly a 3. legtöbb vendégéjszakát adták. "Elmondhatjuk, hogy bár városunkban egyelőre még elmarad a cseh vendégek száma a szomszédos országok vendégszámától, az utóbbi években egyre többen választják Nyíregyházát is utazásuk helyszínéül. Ezt a pozitív tendenciát szeretnénk tovább növelni a jelenlegi bemutatkozással, illetve a jövőben más marketing eszközzel is igyekszünk megszólítani őket" - nyilatkozta szerkesztőségünknek Furkóné Szabó Marianna.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai