hirdetés
hirdetés

A Dunakanyar most nem várja a turistákat

Konkrét kéréseket fogalmaztak meg azok felé, akik megindulnának járni a természetet.

hirdetés

Zebegény és Visegrád után Nagymaros is azt kéri, hogy ne kiránduljon senki sem a Dunakanyar településeire a koronavírus idején – adta hírül a Dunakanyari Napok weboldala. A visegrádi önkormányzat konkrétan fogalmaz hivatalos honlapján: a turisztikai célpontok amúgy is zárva vannak, így mindenkitől azt szeretnék, ha nem terhelné fölösleges gépjármű- és motorkerékpár forgalommal a várost. Mint írják: “Az otthonmaradás azt jelenti, hogy nem mész ki az ajtón: kirándulni sem.”

A Pilisi Parkerdő Zrt.-vel összefogva az önkormányzat megtiltotta a parkolást a kezelésében lévő, CBA mögötti, illetve a városi nagyparkolóban. Ráadásként megjelentek a behajtani tilos táblák, valamint a rendőrség is fokozottan ellenőrizni fog majd az adott területeken. Azt is írják továbbá, hogy Pilisi Parkerdő lezárja a visegrádi Mogyoró-hegyen található parkolóhelyeket és a visegrádi Fellegvár parkolóját is. Az Apátkúti-völgybe, valamint a Kaán Károly-forráshoz csak engedéllyel rendelkezők hajthatnak be járműveikkel ezután.

Zebegény is inkább csendre int

Zebegényben felhívások lepték el a város népszerű részeit, melyek arra szólítanak fel mindenkit, hogy maradjon inkább otthon. A településsel foglalkozó Facebook-oldalon egy poszt szerzője szerint előfordul, hogy alkalmanként akár 1500 kiránduló is megjelenhet egyetlen nap alatt, akik zömében a település öt legismertebb utcáján sétálnak, míg a helyiek nem mozdulnak ki, otthon maradnak. Nagymaros hivatalos weboldalán a polgármester, Heinczinger Balázs tett közzé egy felhívást. Ebben a távolmaradásra kéri a máskor oly szívesen látott turistákat, mert járvány idején egyáltalán nem megfelelő, ha tömegesen jelennek meg a hétvégék során. Ezzel veszélyeztetik mind saját, mind mások egészségét.

(Forrás: Startlap.hu)

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai