hirdetés
hirdetés

A fiatalokhoz szól Baranya új imázsfilmje

Baranya megye értékeit mutatja be az a hétperces imázsfilm, amely néhány nap leforgása alatt vált népszerűvé a világhálón. A Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság támogatásával létrejött alkotás egy helybéli fiatal szempontjából mutatja be Baranya értékeit. A koncepció nem véletlen, fő célcsoport ugyanis a fiatal generáció. 

hirdetés

Az alkotók több mint negyven Baranya megyei helyszínen közel 400 órát forgattak, melyből 16 órányi csak a robotrepülős felvétel. Balogh András, az imázsfilmet gyártó stúdió vezetője elmondta, hogy az alkotás 880 jelenetet tartalmaz, koncepciója, hogy egy helybéli fiatal szemszögéből induljon a megye értékeinek bemutatása. Ez a szempont számukra azért is fontos volt, hogy megszólítsák a fiatalokat.

Az alkotók a forgatások során számos élménnyel gazdagodtak, a bemutatott értékek listáját ők maguk is bővíthették. A projekt különlegessége ugyanis, hogy helyi értékek listája nem számít végesnek, értékeket bárki ajánlhat még.

„A nemzeti érték felvételét a települési vagy megyei értéktárba bárki írásban kezdeményezheti az illetékes önkormányzat polgármesteréhez, illetve a megyei közgyűlés elnökéhez címzett javaslatában. A felvételről az illetékes Értéktár Bizottság dönt. A települési értéktár bizottságok javaslatot tesznek, hogy mely nemzeti értéket javasolják a megyei értéktárba való felvételre” – olvasható a Baranya Megyei Értéktár Bizottság oldalán.

A film a nagy múltú hagyományokkal bíró mároki lakodalommal és egy ifjú vőlegény történetével indít, majd a természeti értékeken és a megyei épített örökségen túl bemutatásra kerül többek között a híres geresdlaki gőzgombóc, az orfűi medvehagyma, ahogy a bikali élménybirtok, vagy éppen a Zsolnay család öröksége is.

Mároki Lakodalmas
Mároki Lakodalmas


Bikali Élménybirtok
Bikali Élménybirtok


Magyar óriás nyúl baranyai tájfajtája
Magyar óriás nyúl baranyai tájfajtája


Zsolnay Porcelán és Kerámia
Zsolnay Porcelán és Kerámia


A Kincses Baranya projekt

A Hungarikumokban csúcsosodó Értéktárak piramis elven építkező rendszerének megyei szintjén indult a Kincses Baranya projekt. A Baranya Megyei Értéktár Bizottság megalakulása és beindulása mellett a Hungarikum Bizottság által meghirdetett pályázati keret nyitott lehetőséget a program kreatív koncepciójának, arculatának és weboldalának elkészítéséhez. Folytatásként elkészült a 2015. évi kiadvány, az online jelentkezési felület és a Kincses Baranya imázsfilm is.

„Az egész koncepció alapja az értékmentés. Elképzelhetetlennel tartjuk a fiatal generációk megnyerése nélkül, ezért a fő célcsoportot ők alkotják. Ehhez igazítottuk a vizuális koncepciót. Fontosnak tartjuk az énközpontú megyei partnerségeket! Önálló autonómiák: önkormányzatok, egyházak, egyetem és gazdasági szereplők élik mindennapjaikat, végzik munkájukat, tervezik jövőjüket itt Baranyában. Múltunk mellett közös a jelenünk is. Fontosnak tartjuk az értékek menti együttgondolkodást, ezért ennek üzeneteként az imázsfilmben is több, gesztus értékű utalást építettünk be. Hisszük, hogy Baranya Megye "értelmezhetetlen" önmagában csak, mint egy közigazgatási egység. Együtt élünk, együtt gondolkodunk ezeréves városunkkal, egyetemünkkel és püspökségünkkel!” – mondja Papp Gábor, a projekt szakmai vezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai