A látványos blockbuster kiállítás megérkezett Budapestre

AVATAR: Discover Pandora - a XXI. század filmtermésének egyik legjelentősebb, korszakalkotó alkotása, James Cameron AVATAR című filmje inspirálta azt a kiállítást, amit Európában először Budapesten mutatnak be. A rendkívül látványos blockbuster kiállítás a Pandora lélegzetelállító környezetét és lenyűgöző teremtményeit mutatja be. Az esemény február 2-án nyílt az Andrássy Élményközpontban és tart május 31-ig.

Oeru syavo fko Gabriella Illés. Tsun oe nga-hu ní-Na’vi pivängkxo a fí-’u oe-ru prrte’ lu. (Illés Gabriellának hívnak. Örülök, hogy Na’vi nyelven beszélgethetünk.) – nyitotta meg stílusosan Na’vi nyelven a nem mindennapi látványosságot kínáló AVATAR: Discover Pandora kiállítást Illés Gabriella, a kiállításnak helyt adó Andrássy Élményközpont megálmodója, a TulipánTündér produkció vezetője. “Büszkeség számunkra, hogy a világ több pontján már nagy sikerrel bemutatott kiállítás európai turnéját Budapesten indítja” – mondta Illés Gabriella.

James Cameron 2009-es AVATAR című mozifilmje – mely a kiállítást ihlette - a filmtörténet legsikeresebb alkotása. A földgolyó összes korosztályát lenyűgözte az általunk ismert világon túlmutató vizuális és forradalmian újszerű speciális effektjeivel és a film rövid időn belül nemzetközi jelenséggé vált. A film 9 Oscar jelölést kapott és ebből 3 díjat be is váltott, valamint 4 Golden Globe jelölésből 2-öt kapott meg. “Lenyűgözött a film, magával ragadott a Pandora nevű filmbeli bolygó flórája és faunája, amin látszott az egységes látványvilág. A 3D filmek jövőjével kapcsolatban először szkeptikus voltam, nem gondoltam, hogy ilyen forradalmi változást hoz majd, de már közvetlenül a premier után vártam a következő részt” – mesélte Réz András filmesztéta. Amúgy erre már „csak” egy évet kell várnunk, hiszen novemberben Cameron egy videoban jelenttett be, hogy az Avatar második részét 2020. december 18-án, a harmadikat pedig 2021. december 17-én mutatják be az amerikai mozik, a következő években pedig további két folytatás várható. “A film lenyűgöző vizualitása visszaköszön a kiállítás elemeiben” – mondja a filmesztéta, “de emellett egy remek szórakozás, játék, interaktív program az idegen bolygóra vágyó „turistáknak”, látogatóknak. Hogyan járható át vizuális elemekkel a film világa és a kiállításé? Itt nem ülve leszünk részesei Pandora világának, hanem benne lehetünk kicsit, nem statikusan fogadjuk be a látványt, hanem mozogva, szinte magunk tudjuk felfedezni a bolygót” – teszi hozzá Réz András. “A kiállítás ugyanolyan autentikus és áttörően újszerű élményt kínál, mint James Cameron nagy sikerű filmje” – mondja a producer.

“Az AVATAR: Discover Pandora budapesti megnyitója számos tehetséges designer és szakember együttműködésének a csúcspontját jelenti, amellyel elhozták az egyedülálló AVATAR élményt a magyarországi rajongók számára” - nyilatkozta Lisa O’Keefe, a GES Events partner fejlesztési igazgatója. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a túra európai részét egy ilyen patinás helyszínen indítják el.” AVATAR: A Discover Pandora kiállítás megragadja és elhozza a Földre egy idegen világ lenyűgöző szépségét, egyedi betekintést kínálva abba, hogy Pandora szemszögéből milyennek látszik saját bolygónk. A szórakoztató és oktató kiállítás látogatói – életkoruktól függetlenül – megismerhetik Pandora világának tudományos és csodálatos jelenségeit. Olyan lenyűgöző elemeket mutat be, mint a Hallelujah-hegység, a Lelkek Fája és olyan teremtmények életnagyságú mását, mint a lélegzetelállító ikrán, az óriási páncélosló, a vad viperafarkas, a fénylő Hexapéd csakúgy, mint a fenséges Na’vi. A látogatók ismereteket szerezhetnek a Pandora felfedezését lehetővé tevő űrutazásról és tudományos eredményekről az Alpha Centauri naprendszerben. Interaktív tevékenység formájában találkozhatnak Pandora őslakosaival, beszélgethetnek a Na’vi néppel, a 270 centiméternél is magasabb humanoid lényekkel kultúrájukról, nyelvükről illetve zenéjükről. Megtapasztalhatják, milyen gyönyörűek Pandora ékszerként ragyogó, belső fénykibocsátásra képes növényei és állatai, megismerhetik az AMP mobil páncélruha használatát.

A hazai esemény az Andrássy Élményközpontot létrehozó, eddig számos kiállítást szervező, valamint Magyarország legnagyobb színpadi produkcióit – nemrég az Álomutazó című előadást – életre hívó TulipánTündér Produkció együttműködésével jött létre.


Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?