A munkaerőpiaci trendekkel ellentétben

Saját kézbe veszi gasztronómiai egységeit az Aria Hotel Budapest, amely másfél évig a Gerbeaud-csoport szakmai támogatását élvezte. A szálloda tetején található High Note SkyBar megújult csapattal és friss lendülettel viszi tovább a koktélokra épülő egyedülálló fine drinking koncepciót. Kövér Gergely séf és Szabó Zsuzsa cukrász összeszokott párosát a továbbiakban az egyik legnagyobb italmárka hazai nagyköveteként is ismert, Gózon Péter, és a Michelin-csillagos Costesben alkoholmentes étel-ital párosításaival már bizonyított Mihály Richárd bármenedzserek erősítik. A hotel három világlátott szakembert kért fel az kulináris részleg vezetésére: Baán Tibor Thaiföldről jött haza az étterem élére, helyettese, Pálfi Csaba pedig kitérő után tért vissza korábbi posztjára Katona Olga mellé.

Az Aria Hotel Budapest - a munkaerőpiaci trendekkel ellentétben - nem először csábít haza szakembereket külföldről csapatának erősítésére: Katona Olga tavaly amerikai luxusszállodákban töltött évek után Assistant Food & Beverage Director poszton csatlakozott a részleg vezetéséhez. Azonos poszton tér most vissza mellé Pálfi Csaba, akit az Aria Hotel Budapest egyszer már elcsábított egy ismert nemzetközi luxushajózási cégnél töltött szolgálatból. A Director of F&B posztra a szállodának sikerült Baán Tibort megnyernie, aki hosszú évek után költözött haza Thaiföldről, ahol rangos wellness hotelekben felelt a gasztronómiáért.

Az Aria Hotel Budapest tetején kialakított High Note SkyBarban két fiatal üstökös vette át a stafétát. “A szakma tanítható, de a személyiség egyedülálló. Stílus, alázat és a fejlődésre való képesség a kulcsai a szakmai sikernek” - vallja Mihály Richárd, aki Gózon Péterrel együtt a minőség magas iskoláit járta végig. A High Note SkyBar két új bármenedzserének közös nevezője a Michelin-csillagos Costes, ahol mindketten dolgoztak, de Richárd Izlandon is megfordult, Németországban pedig az alkoholmentes koktélokra specializálódott. Gózon Péter stílusát meghatározza, hogy Olaszországban és Romániában is élt évekig, és bár gyerekként még színész karrierről álmodott, többek között egy franciaországi bartending világverseny 4. helyezésével igazolta, jó utat választott. Bejutott a világ második legnagyobb világversenye, a Bacardi Legacy mezőnyébe is, és elnyerte a Bacardi magyarországi nagykövete címet.

 


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.