hirdetés

A nagy számok törvénye

25 éve nyílt meg a hely a Vár tövében a vendéglátóhely, 17 éve van együtt a két tulajdonos – Molnár Attila és Nyíri Szása -, mindketten az orosz konyha szerelmesei, fél éve pedig elég nagy változáson esett át a mindig is fine dining étteremként működő hely, az Arany Kaviár.

hirdetés

Ennek kapcsán ünnepi ebédre hívták a sajtó képviselőit a házigazdák. „Aki fél éve járt nálunk, most szinte ránk sem ismerne”- mondja köszöbntőjében Molnár Attila, az Arany Kaviár egyik tulajdonosa. „A könnyed és elegáns dizájnú kerthelyiséget néhány éve alakítottuk ki. Ez jó kontrasztja a belső térnek, mára pedig ez lett az étterem fő része.”

A hangulatában intim télikertet idén tavasszal teljesen kinyitották, a mozgatható üvegfalak és a padlófűtés lehetővé teszik, hogy télen is fogadják a vendégeket. Az Arany Kaviár különterme is megváltozott: a terasszal egybenyitható teljes falfelületet kapott, és így lehetőség van kisebb társaságok exkluzív fogadására. Kibővült és új berendezéseket kapott a konyha, valamint a bortárolók, és a hűtők kapacitása is megnőtt, amire szükség is volt, hiszen az Arany Kaviár majd 300 tételes borlappal rendelkezik.

Nyíri Szása pedig mi másról beszélne a 25 éves évforduló kapcsán, mint a kezdetektől fogva imádott helyszínéről, a konyháról, illetve különleges beszerzési forrásaikról. A Nagy Orosz Kedvenc Fogások továbbra is étlapjukon szerepelnek (borscs, Sztroganoff bélszín, pelmenyi stb.), emellett a hazai (és orosz) tokhal helyzetről, harcsa- és busafélékről is hallhattunk érzékletes beszámolót az évforduló alkalmából rendezett gálaebéden. Orosz pezsgő és magyar borkínálat kísérte a legújabb technológiával készült, orosz-francia stílusban ételsort, és bár az ebédnek két órán belül vége szakadhatott volna, azonban valahogy a hely nyugalma és a vendéglátókkal való kellemes párbeszéd miatt az újságírók csapata jóval tovább maradt.

A nagy számok törvénye alapján, ha egy kísérletet sokszor elvégeznek, akkor az eredmények átlaga egyre közelít a várható értékhez. Az Arany Kaviárban azonban minél több időt tölt a vendég, annál jobban szakad el a valóságtól: a hibátlan vendéglátás, a kellemes, barátságos, mégsem tolakodó kiszolgálás, és a különleges módon elkészített ételek, a hozzájuk harmonizáló italokkal megállítják az időt.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Tervez-e valamilyen változtatást a továbbiakban, miután bejelentették, hogy márciustól elkezdik kiküldeni a koronavírus elleni védettségről szóló igazolást?

Kiadónk társoldalai