hirdetés

A pécsi Nádor Szálló sorsára juthat a Palatinus is?

Egyelőre úgy tűnik, a pécsi szállodákkal nincs szerencséje a Danubius Hotels Groupnak: sem a tulajdonukban lévő Nádor Szálló, sem a Hotel Pátria nem üzemel, a cégcsoport vezérigazgatója szerint pedig a Palatinus számára is nehézséget okoz a térség vergődő turizmusa.

hirdetés

Idén 170 éves a pécsi Nádor Szálló, amely a Danubius Hotels Group tulajdonában van két másik pécsi szállodával, a Palatinusszal és a Pátria Hotellel együtt. A három közül azonban csak a Palatinus üzemel, amelynek sorsa szintén bizonytalanná vált - írja a Baranya megyei hírportál, a bama.hu a Danubius Hotels Group vezérigazgatója, dr. Deák Imre nyilatkozatára hivatkozva. A vezérigazgató a Turizmus Online megkeresésére elmondta: "a Danubius szállodalánc továbbra sem tervezi a Nádor Szálló újranyitását, és nem elsősorban a gazdasági helyzetet, hanem a térség turizmusát látja egyelőre kilátástalannak. A jövőkép és a városmarketing hiánya nemcsak a Palatinus, hanem más szállodák számára is komoly problémát jelent. Fontos, hogy a közeljövőben a turizmus elinduljon valamilyen pozitív irányba, és akkor reményeink szerint nem lesz szükség a Palatinus sorsának újragondolására sem."

Palatinus Hotel, Pécs (Forrás: Wikimedia Commons)
Palatinus Hotel, Pécs (Forrás: Wikimedia Commons)


A Nádor Szállót és egységeit még 1989-ben zárták be, azóta áll üresen a hotel, csupán egy mélygarázs és egy galéria üzemel benne. 2007 novemberében még arról írtunk, hogy 2010-re - arra az évre, amikor Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa - a Nádor Szálloda négycsillagos hotelként ismét megnyitja kapuit, azonban ez végül nem valósult meg. Pedig az akkori tervek szerint a Palatinus Hotelt összekötötték volna a már évek óta üresen álló Széchenyi téri műemlék épülettel, eredeti állapotában állították volna helyre a Nádor sörözőt és a kávéházat is, valamint a Nádor Szálló második emeletén komplex wellness- és fitneszközpontot alakítottak volna ki, az engedélyeztetési terveket akkorra már beadták, és már a kiviteli tervek is készültek.

2012 februárjában azonban arról számoltunk be, hogy a Nádor Szálló megújulása továbbra sem várható. A turisták csökkenő száma miatt a tulajdonos Danubius Holtels Group akkor is csak a Palatinus Hotelben fogadta a vendégeket, hiszen a Pátria Szálló is zárva tartott.

A szálloda azért nincs teljesen magára hagyva: már a 2012 előtti néhány évben történtek előrelépések, megépült ugyanis a mélygarázs, a kávéház gobelinjét restaurálták, a tetőzet kártevők által megtámadott faszerkezetét kicserélték, a többit védőréteggel vonták be, s felújították az épület homlokzatát is.

A Pécs belvárosában található Nádor Szálló (Forrás: Wikimedia Commons)
A Pécs belvárosában található Nádor Szálló (Forrás: Wikimedia Commons)


A Hotel Pátria is üresen áll

A Hotel Pátria sincs túl szerencsés helyzetben, legalábbis a Pécs Ma egyik 2014 október cikke szerint. Az eredetileg másfél milliárd forintért, a cikk megjelenésekor azonban 850 millió forintért árult egykori szállodát egy potenciális befektető 500 millió forintért megvásárolta volna, ám ennyiért nem akart megválni tulajdonától a Danubius Hotels Group.

Fodor Mónika, a cégcsoport pr-igazgatója akkor a Pécs Ma érdeklődésére elmondta, ők úgy látják, a Pécs környéki régióban nincs elegendő kereslet a vendégszállásokra, kapacitásuk pedig természetesen rendelkezésre állna."Egyelőre nem kívánjuk újból üzemeltetni a Pátria Hotelt. Küzdünk a pécsi régióval, országos viszonylatban ezen a területen a legkevesebb a vendégünk, még a belvárosi Hotel Palatinus is nehézségekkel küzd. Bár szerencsére vannak jó időszakok, azonban éves szinten alapvetően nagyon kevés a szállásfoglalónk" - fogalmazott akkor a szakember.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai