hirdetés
hirdetés

A szabályok arra valók, hogy ne tartsuk be?

A magunk mögött tudott húsvéti hosszú hétvége néhány frekventált turisztikai területe nem a magyarok szabálykövető magatartásával vonul be az ünnepek nagykönyvébe.

hirdetés

Tömegek sok helyütt az utakon, parkokban, bevásárlóközpontokban

Míg Szolnokon a levegőből, addig Hévízen a földről ellenőrizték a hatóságok térfigyelő kameráikkal a kijárási korlátozások betartását.

Az ünnepi hétvégén hétfő éjfélig kaptak lehetőséget a polgármesterek arra, hogy a kormány által megszabott korlátozásokon felül saját óvintézkedéseket hozzanak a saját településükön. Főleg ott éltek ezzel a lehetőséggel a polgármesterek, ahol attól tartottak, hogy elárasztják a települést a turisták. Keddtől ezek a lezárások már nem lesznek érvényben, de az általános kijárási korlátozás továbbra is érvényben marad, vagyis csak alapos indokkal lehet kimenni az utcára – derült ki az M1 Híradójából.

Drónkamerával figyelték a közösségi tereket a szolnoki rendőrök Húsvét hétfőn. „Megnézzük, hogy mennyi ember tartózkodik a szabadban, azt is megnéztük, hogy a kint tartózkodók betartják-e a másfél méteres közösségi távolságot. Amennyiben nem,  a szolgálatot teljesítő járőrök felé rádión jeleztük, ezt követően a helyszínre irányítjuk az egységeket és az egységek intézkedéseket folytattak le ezekkel az emberekkel szemben” – mondta Váczi Levente, a Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőr alezredese.

Az ünnepi hétvégén, a tiltás ellenére sem volt üres volt a Balaton partja. Balatonboglár polgármestere, Mészáros Miklós azt mondta, hiába volt a szigorú szabályozás, nem sikerült távol tartaniuk a húsvéti nyaralókat. Szombaton szinte nyári hétvégéhez hasonó szintű forgalom volt a bevásárlóközpontokban – tette hozzá.

Az ünnepi hétvégén több mint ezer embert kellett elküldeniük innen a hatóságoknak. Az m1 Híradójában elhangzott: hétfő este zsúfolt volt az M7-es Balaton felőli, érkező szakasza Budapest határában.

Sok település viszont teljesen elnéptelenedett 

Míg Szolnokon a levegőből, addig Hévízen már a földről ellenőriztek a hatóságok térfigyelő kamerákkal. A népszerű üdülőváros teljesen elnéptelenedett, kihaltak voltak az utcák és a terek, a gyógyfürdőt pedig lezárták. Sok önkormányzat a hasonló eseteket szerette volna elkerülni, ezért szigorítottak a kijárási korlátozáson. Mátraverebély-Szentkúton lezárták még a nemzeti kegyhelyhez vezető utat is.

Az ünnepi hétvégén Siókon, ahogy a többi balaton parti településen is számos intézkedést hoztak. Le volt zárva a gyalogos és az autós forgalom előtt a siófoki hajóállomást és az államosához tartozó móló és parkoló is. Bár a hosszú hétvégét sokan a nyaralójukban töltötték, de az ingatlan tulajdonosok komolyan vették a szabályokat. Nem volt sem tömeg, sem csoportosulás a szabadban.

Nem volt sok dolguk a budapesti rendőröknek a közterek ellenőrzésekor sem. A Ludovika parknál alig néhány ember lézengett csak a hosszú hétvégén. Őket sem büntették meg, csak figyelmeztették.

Mától, azaz keddtől a hétvégi lezárások már nem lesznek érvényben.

(forrás: M1 Híradó)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai