A termékinnovációs verseny döntőseinek shortlist-je

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) által a Társult tagok részére meghirdetett Termék Innovációs Díjra érkezett pályázatokat a zsűri elbírálta, és a következő döntés született.

Kik és mi alapján bíráltak?

Az öttagú, szállodai szakemberekből álló zsűri (Buczkó János – Accor Hotels, Dr. Deák Imre – Danubius Hotels, Franciscy Gergely – Marriott Courtyard, Kovács Tamás – Hunguest Hotel Béke és Aqua-Sol, Varga Csaba – Danubius Hotels) a következő szempontok alapján értékelte a benyújtott pályázatokat:

- Vendégélmény növelése

- Élőmunka kiváltásának mértéke

- Fenntarthatóság

- Üzleti hasznosság, jövedelmezőség

- Újszerűség, innováció

Az idei pályázatra 12 színvonalas pályamű érkezett be, melyek közül a legtöbb, a szállodák számára hasznos, jövedelmező, vagy éppen költséghatékony, munkaerőkiváltó megoldást jelent.

Az eredmény pedig...

A zsűri pontozása alapján az alábbi cégek, termékek kerültek be a döntőbe:

- A MOT-98 Kft. – TouchGameTable élményasztal társasjátékokkal (https://touchgametable.com/)

- E-tourdesk Kft. – Tripelio: Programajánlás és keresés jövője (https://tripel.io/)

- ID&Trust Kft. – GoodID okmányolvasó mobilalkalmazás (https://goodid.net/hu/okmanyolvaso-scanner/)

A döntősök az MSZÉSZ LIV. Közgyűlésén, 2021. november 11-én mutatják be 5 perces prezentáció keretében a terméküket, majd 3 percben válaszolhatnak a feltett kérdésekre, s a Közgyűlésen résztvevő rendes tagok szavazással döntik el, hogy melyik pályázat nyeri el 2021-ben az Év Technológiai Újítása címet.

 

 

Forrás: MSZÉSZ / Turizmus Online


Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei

Megmutatják magukat Gyenesdiás rejtett kincsei 

Gyenesdiás, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja méltán híres díjnyertes strandjairól, de igazi élmények a parton túl is felfedezhetők.
Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál

Idén új helyszínen folytatódik a Szeláví! Fesztivál 

Barátok, nyáresti koncertek, koccintás az élet apró örömeire és kirándulások a Dunakanyar egyik legszebb helyén
Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés

Helyzetjelentés a munkaerőpiacról: fluktuáció, munkaerő-kereslet, passzív leépítés, átképzés 

Mérséklődött a fluktuáció, de a HoReCa-szektorra alapvetően ez még nem jellemző. Friss munkaerő piaci elemzés - fontos megállapításokkal.
Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás

Futóverseny és koncertek - jön az EU-napi futás 

Szabó Balázs Bandája, a Carson Coma Akusztik Trió és a Lázár tesók is fellépnek május 12-én az idei Európa-napon.
Személyi hír házunk tájáról

Személyi hír házunk tájáról 

Kedves Olvasónk! Aki figyelemmel kíséri szakmai oldalunkat, napi hírleveleinket - láthatja, olvashatja, tudhatja, hogy új szerkesztő érkezett hozzánk Szöllősi Tímea személyében.
Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony

Őzek és manók lakhelye a medvehagymától illatos Bakony 

A környék turisztikai célpontjait bejárva feltárul előttünk az időtlen természet és az évszázados történelem
Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény

Szintet lép a Csak a Mentes rendezvény 

Új, az eddiginél nagyobb helyszínen, több, mint hetven kiállítóval április 20-21-én rendezik a Csak a Mentes Tavaszi Fesztivált.
Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik

Szigetcsép legfurcsább versenyét, a Hucul ösvényt idén is megrendezik 

Szigetcsépen mindig van program, májusban például egy lovasverseny színesíti a mindennapokat.
Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre

Göncz Árpád és Fenyő János autóklasszikusai érkeznek Szegedre 

Száz különleges Mercedes, száz izgalmas történet .
Biztató eredmények a hazai turizmusban

Biztató eredmények a hazai turizmusban 

Az utazási kedv élénkülését elsősorban az idei több hosszú hétvégével magyarázzák a szakértők.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.