„Ahhoz, hogy megtartsuk az utast, alkalmazkodni kell, jól és azonnal kiszolgálni”

Zene, kávé, csülök, és sör. Egy kellemes bécsi hétvége kellékei is lehetnének ezek, azonban 10.05-én, pénteken az egyik nagy utazásszervező 25. évfordulójának ünnepi eszközei voltak. A Neckermann téli katalógus bemutatójára Bécsben, az óriáskerék előtti területen tartott Wiener Wiesn fesztiválon került sor.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Wiener Wiesn fesztivál Ausztria legnagyobb hagyományőrző mezei ünnepe, Bécs Oktoberfestje. 18 fesztiválnap alatt 2000 zenész 700 óra élő zenét biztosít. Tavaly 350 000 látogatója volt, 57 % tradicionális ruhában érkezett, hogy megcsodálja és kipróbálja a hagyományos kézműves termékeket és helyi ínyencségeket: az osztrák sört és konyhaművészet remekeit. Ezek ismeretében bátran kijelenthető, hogy izgalmas helyszínt választott a Neckermann a 25. évfordulójának ünnepléséhez és az új katalógus bemutatójához.

Dr. Békefi Veronika köszöntőjéből kiderült, hogy az utazásszervező széles választékának köszönhetően ma már nem kell ajánlat nélkül kiengedni az utazót az irodából. Meg kell tudni, hogy mit szeretne, és arra kell szabni, úgy kell csomagolni a terméket. „Ahhoz, hogy megtartsuk az utast, alkalmazkodni kell, jól és azonnal kiszolgálni” - tette hozzá.

Az idei nyári szezon értékeléséből kiderült, hogy jó szezont zártak, és jóra is készülnek. A török ajánlatok újra kedveltek lettek. A közeljövő kapcsán szót érdemelt, hogy a hosszúhétvégékre külön ajánlatokat dolgoztak ki, a következő nyári szezont érintve pedig az, hogy Bulgáriát foglalnak először a vendégek.

Az elmúlt 25 évben átalakult a termékkínálat: eleinte a katalógusban szereplő termékek voltak csak elérhetőek, a folyamatos bővülésnek és növekedésnek köszönhetően megjelentek az egzotikus utak, városlátogatások napjainkban pedig szinte a világ bármely részére tudnak ajánlatot adni. A katalógusokban már csak a legfontosabb termékek vannak, azok, amikre különösen szeretnének koncentrálni, a weboldalon illetve a foglalási rendszerekben pedig kibővített kínálat érhető el.

Az előadások során szó volt róla, hogy napjainkra megváltoztak az utazási szokások: sokkal előbb foglalnak az utasok. Megváltozott a szezonalitás is: „most október van, még a 2018-as nyár vége, közben július-augusztus óta megkezdtük az idei télnek az értékesítését, és már elérhetőek a jövő nyári kínálataink is. Egy időben akár három szezonra is lehet ajánlatot foglalni nálunk” – mondta Tóth Szilvia, a Neckermann termékmenedzsment vezetője. A Neckermann-nál utazási csomag és csak szállás is foglalható, előbbi viszont nagyobb biztonságot jelent az utazó számára.

Természetesen az újdonságok említése sem maradt ki. A téli szezonra való tekintettel elsőként a síutak kapcsán a hógarancia merült fel. Ez azt jelent, hogyha az utazás kezdőnapja előtti 8. napon a szállás körüli síterületeken hóhiány van, és nem üzemel a felvonók háromnegyede, akkor költségmentesen át lehet foglalni egy másik időpontra. „Igyekszünk minden olyan területet lefedni, ahova magyar síelők szeretnek utazni”-hangzott el az egyik előadásban. Például a januári időszakban a honlapon Ausztriába 275, Olaszországban 195 szállás foglalható. Ausztriában szinte minden évben, minden régióban van új szálloda. Szlovákiában pedig ismét szerepel a Grand Hotel Bellevue.

A nyári szezonban 1-2 órás repülőutat követően már tengerparton lehetnek az utasok, a téli szezonban ennél hosszabb időre van szükség. Mindemellett a Kanári szigetek (Tenerife), Madeira vagy Zöldfoki szigetek sokkal kellemesebb időjárást biztosít, mint az itthoni. Bocsák Zsófia, a Neckermann munkatársa elmondta, hogy a Karib térségben szinte nincs olyan úti cél, ami nem érhető el, de Afrikában és Ázsiában is folyamatosan bővül a kínálat. Az egzotikus utazások között az Emírségek, Maldív szigetek és Thaiföld sláger téli úti cél a magyarok körében.

A hajóutak tekintetében érdemes megemlíteni, hogy az indulás pillanatától a hazaérkezés pillanatáig szervezettek. A kijutás, adott esetben a hajóút előtti vagy utáni szállás biztosított, magyar asszisztencia és magyar nyelvű kirándulások pedig az utazás alatt végig elérhetőek. Az előadásokban kiemelték a Perzsa-öböl, Karib térség, Mediterrán térség hajós utazásait.

Nagy az érdeklődés az amerikai célpontok iránt. Jövőre már működik az Expedia, ami Amerika booking.com-ja volt, mára már világszerte elterjedt. Az utazási irodák figyelmét felhívták rá, hogy a Neckermann rendszerében az amerikai szálláshelyek már elérhetőek, illetve a dinamikus csomagolásnak köszönhetően repülőgéppel is foglalhatóak. Újdonságként a Neckermann október 5-től új B2B online rendszert biztosít díjmentesen a partnerei részére. Előnyei többek között a magyar és a német árualap elérhetősége, az átlátható keresési modul, az időpontok flexibilis kiválasztása, a részletes desztináció-lista és az egyszerű ajánlatkészítés.

 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart problémáit 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.